Managerul de Balș, apel disperat către autorități. Spitalele din București, din nou fără locuri libere la ATI: „România trebuie să se pregătească”

2 luni in urmă 2

Vești extrem de proaste pentru cetățeni. Medicii avertizează că spitalele din România nu mai au locuri disponibile la ATI pentru pacienții infectați cu Covid-19. Acest lucru s-a constatat după ce, ieri, nu s-a găsit niciun loc liber pentru un pacient de la “Marius Nasta”. Potrivit specialiștilor, un nou val al pandemiei este gata să izbucnească.

România este într-o situație limită

După o perioadă mai liniștită regăsită în secțiile de ATI, spitalele din București se confruntă cu o situație similară cu cea din noiembrie, atunci când nu mai existau locuri libere pentru persoanele infectate cu Covid-19. Medicii au tras deja semnalul de alarmă și avertizează asupra unui nou val al pandemiei care va aduce cu sine o situație disperată creată de explozia cazurilor.

Potrivit specialiștilor, orice pacient cu Covid-19 în stare gravă va fi transferat la unul din spitalele din țară, acolo unde există locuri disponibile. Medicii cer ajutor autorităților pentru a se mobiliza în găsirea unor noi soluții care să permit internarea mai multor pacienți la Terapie Intensivă.

Ultimele raportări transmise de autorități arată că România nu dispune de mai mult de 1.500 de locuri la Terapie intensivă, iar în acest moment sunt 1022 de persoane se află în stare gravă.

Managerul de la “Matei Balș” anunță începutul valului trei

Cătălin Apostolescu avertizeză că un al treile val al pandemiei este foarte aproape, astfel că România trebuie să fie pregătită pentru ce e mai rău.

“România trebuie să se pregătească pentru un foarte posibil val trei al pandemiei, chiar dacă acum traversăm o perioadă de acalmie faţă de ce am avut în toamnă, o nouă reizbucnire a pandemiei este mai mult decât posibilă.

Pandemia este a noastră a tuturor şi toate segmentele sectorului medical trebuie să fie pregătite să primească şi să îngrijească pacienţi COVID”, a transmis managerul interimar de la Balș.

Medicul Apostolescu a explicat că există o nevoie urgentă de a permite ca toate spitalele din țară să poată trata și persoane infectate cu noul coronavirus. În caz contrar, specialistul prevede un blocaj iminent al sistemului sanitar.

Într-o primă fază, desemnarea unor anumitor spitale a putut să funcţioneze, însă dacă numărul creşte, trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID şi să asigure asistenţă medicală şi pentru ceilalţi pacienţi, în acelaşi timp.

În plus, logica ne spune că un al treilea val are şanse mai mari să fie mai puternic ca valurile de până acum”, a adăugat acesta, potrivit Antena3.

The post Managerul de Balș, apel disperat către autorități. Spitalele din București, din nou fără locuri libere la ATI: „România trebuie să se pregătească” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă