„Mâna lui Dumnezeu”, imaginea de la Terapie Intensivă, devenită virală. Ideea care le aduce mângâiere pacienţilor FOTO

1 lună in urmă 22

Totul pentru o mângâiere, confort şi îngrijire pentru pacient. Nu e suficient să fii profesionist. Trebuie să fim şi empatici”, a scris pe Facebook una dintre asistentele care a avut ideea de a umple mănuşile chirurgicale cu apă caldă pentru a încălzi mâinile pacienţlor intubaţi.

Presa din Brazilia a relatat pe larg despre acest caz, care a devenit simbolic pentru grija de care au nevoie cei aflaţi în suferinţă şi în special cei cu COVID-19.

Ulterior, imaginea a fost distrbuită intens pe reţelele sociale, fiind prezentată şi ca a încercare de a simula contactul uman, de care sunt privaţi pacienţii cu COVID aflaţi la terapie intensivă.

Citeşte şi Bilanț coronavirus 28 martie 2021. Nou record negativ la Terapie Intensivă

Într-o postare, un jurnalist vorbeşte despre această soluţie de a aduce mângâiere pacienţilor ca despre ”Mâna lui Dumnezeu”.

Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil”, scrie el, elogiind personalul medical din linia întâi a luptei cu pandemia.

Imaginea de la Terapie Intensivă devenită virală:

Imaginea de la Terapie Intensivă devenită virală

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre locurile terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus: La Ministerul Sănătăţii e brambureala totală

They called it „the hand of God”
👩‍⚕
It is the idea of ​​some nurses to give comfort to patients isolated in the ward due to Covid-19. Two disposable gloves tied and filled with hot water, to simulate an impossible human contact due to the isolation in the structures: pic.twitter.com/6QOislNON9

— USMAN (@USMAN35355507) April 9, 2021

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă