"Mâna lui Dumnezeu". Fotografia surprinsă într-un salon de terapie intensivă din Brazilia a devenit virală

1 lună in urmă 32

Asistentele medicale din Brazilia au venit cu o idee nouă pentru a-i consola pe pacienții cu COVID-19 care petrec zile întregi izolați, departe de cei dragi.

Asistentele au găsit o soluție ingenioasă și emoționantă pentru a încălzi mâinile bolnavilor aflați la terapie intensivă. Au umplut cu apă caldă perechi de mănuși chirurgicale pe care le-au legat și le-au pus peste mâinile bolnavilor, scrie Business Today.

Un jurnalist a făcut publică pe Twitter fotografia cu mănușile care au devenit simbol al compasiunii, al empatiei și al dorinței de a le da încredere bolnavilor că nu sunt singuri și că vor fi bine. Jurnalistul descrie această soluţie drept "Mâna lui Dumnezeu": "Două mănuşi de unică folosinţă legate, umplute cu apă caldă, simulând contactul uman, care este imposibil."

Fotografia a strâns mii de aprecieri pe Twitter și a devenit virală. Oamenii au spus că o astfel de atingere vindecătoare este foarte necesară în perioade atât de dificile.

Brazilia a înregistrat joi peste 4.000 de morți de COVID-19 în 24 de ore pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, iar creșterea cazurilor este alimentată de varianta braziliană a virusului, mult mai contagioasă.

Spitalele sunt aglomerate, iar în unele orașe oamenii bolnavi mor înainte de a primi tratament. Sistemul sanitar brazilian este la un pas de colaps în multe zone, a scris BBC.

În acest moment, bilanțul total a atins 337.000 de morți, fiind depășit doar de cel înregistrat în SUA. Cu toate acestea, președintele Jair Bolsonaro continuă să se opună public oricărei forme de carantină. Liderul brazilian spune că daunele provocate economiei ar fi mult mai grave decât efectele virusului și chiar a încercat să anuleze în instanță anumite restricții impuse de autoritățile locale.

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă