Mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu de la FRF îl face praf pe Dan Petrescu: „Am avut contracte peste hotare, am acumulat bani suficienţi. Eu m-aş fi dus, e ţara mea, echipa mea, încerc să pun umărul, dar nu suntem toţi la fel”

3 săptămâni in urmă 16

Consilierul lui Răzvan Burleanu de la FRF, Andrei Vochin, a lansat un mesaj neașteptat la adresa lui Dan Petrescu, pe care l-a „certat” că nu a fost în joc de glezne pentru preluarea echipei naționale a României.

Dan Petrescu a fost ofertat de Federația Română de Fotbal pentru a prelua prima reprezentativă, însă acesta s-a văzut nevoit să refuze pentru că este legat contractual de CFR Cluj, care i-a impus și o clauză de reziliere pe care forul condus de Răzvan Burleanu nu a dorit să o achite.

Consilierul FRF Andrei Vochin i-a reproșat lui Dan Petrescu acest aspect, anunțând că antrenorul ar fi trebuit să stipuleze în contractul cu liderul din Liga 1 că poate pleca oricând fără vreo obligație la echipa națională – cu toate că, la acel moment, Mirel Rădoi ocupa funcția de selecționer și naționala noastră era în plină campanie de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

Dan Petrescu a primit reproșuri din partea FRF

Dan Petrescu a refuzat oferta FRF de a prelua prima reprezentativă din cauza clauzei de reziliere din contractul cu CFR Cluj. Consilierul Federației Române de Fotbal, Andrei Vochin, a aruncat întreaga vină pe umerii antrenorului, despre care spune că ar fi trebuit să fie precaut și să fie pregătit în orice moment să vină gratis la echipa națională.

„La Comisia Tehnică ni s-a transmis că negocierile, nu că s-a ajuns la contract, că au căzut. Că a comunicat patronul Varga sau că a comunicat Petrescu, nu-mi amintesc să fi auzit în Comisia Tehnică. Dar, mă gândesc că patronul a comunicat, dacă s-a deschis cu el cercul. S-a închis tot cu el. Dan Petrescu a avut şi avantajul că i-a amânat pe ziarişti după ultimul meci, n-a mai fost nicio acţiune după, să zică ceva. Bănuiesc că ziariştii l-au sunat şi el n-a vrut să vorbească.

Îmi vine greu să cred că un antrenor român, care a câştigat bani, trofee… Dacă ar fi dorit să vină la naţională, ar fi venit! Un antrenor corect şi sincer când se priveşte în oglindă, are un statut şi nu îi e teamă de ce va urma, din punctul meu de vedere acceptă la un moment dat. Ne e greu să ne punem în pielea celuilalt. Dacă eu eram jucător cu 95 de meciuri la naţională, să fi câştigat meciuri la naţională, apoi să fiu realizat, în ţară cel puţin… Am avut contracte peste hotare, am acumulat bani suficienţi. Eu m-aş fi dus, e ţara mea, echipa mea, încerc să pun umărul, dar nu suntem toţi la fel”, a spus Andrei Vochin la Telekom Sport.

The post Mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu de la FRF îl face praf pe Dan Petrescu: „Am avut contracte peste hotare, am acumulat bani suficienţi. Eu m-aş fi dus, e ţara mea, echipa mea, încerc să pun umărul, dar nu suntem toţi la fel” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă