Mama lui Novak Djokovic, despre prezenţa sârbului la evenimente publice după ce a fost testat poztiv la COVID: Nu a ştiut

2 săptămâni in urmă 13


Dijana Djokovic a explicat faptul că fiul ei, Novak Djokovic, a participat la evenimente publice după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19 deoarece nu a ştiut că este infectat, a notat news.com.au, preluat de news.ro.


„Nu ştia, probabil. El nu ştia”, a spus Dijana Djokovic la postul australian Channel 7, când a fost întrebată dacă fiul ei, liderul mondial în tenis, a participat cu bună ştiinţă la evenimente publice, după ce a fost testat pozitiv.


„Pentru că atunci când şi-a dat seama că este pozitiv la mers la izolare, în izolare... Pentru că nu ştia”, a continuat ea.


„Chiar nu pot spune nimic despre asta, poate cel mai bine este să fie el întrebat”, a adăugat Dijana Djokovici.


Familia sportivului a oprit o conferință după întrebările privind infectarea cu COVID a lui Novak


Luni, 10 ianuarie, familia Djokovic s-a confruntat cu o rafală de întrebări la o conferință de presă, privind faptul că Novak Djokovic a fost testat pozitiv pentru COVID pe 16 decembrie, iar apoi a participat la evenimente publice în zilele care au urmat, fără să poarte mască.


Familia tenismenului sârb a refuzat să răspundă la întrebarea cum explică faptul că liderul ATP a participat la evenimente publice imediat după ce a fost depistat pozitiv la COVID.


Întrebată despre aceste acţiuni, familia jucătorului nu a răspuns, anunţând apoi brusc că intâlnirea cu presă s-a terminat.


Novak Djokovic, bănuit că a mințit în actele completate la sosire în Australia


Poliția de Frontieră din Australia verifică actele completate de Novak Djokovic după aterizarea la Melbourne, în care sportivul a menționat că nu a călătorit nicăieri în ultimele 14 zile.


Suspiciunea a apărut din cauza unor fotografii publicate pe rețele sociale, în ziua de Crăciun, în care Djokovic apare în Belgrad, Serbia. Dar el a fost și la Marbella, în Spania, pe 2 ianuarie, potrivit publicației The Age. Totuși, în documentul completat la frontieră, scrie că liderul ATP a venit în Australia fără să mai fi călătorit în altă țară în ultimele două săptămâni.


Dacă va reieși că a mințit, sârbul de 34 de ani riscă până la un an de închisoare.


De 7 zile blocat după problemele cu viza


Djokovic, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, a ajuns în Australia pe 5 ianuarie. După 9 ore de audieri pe aeroportul din Melbourne i s-a refuzat intrarea pe motiv că a aplicat cu o viză greșită și a fost transferat într-un hotel folosit de autorități drept centru de carantină, el refuzând să revină acasă.


Pe 10 ianuarie, după audieri care au durat în jur de șase ore, o instanţă din Melbourne a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic de către autorităţile australiene. Astfel, liderul ATP a câștigat apelul și poate rămâne în Australia pentru a participa la turneul Australian Open.


Totuși, ministrul imigrației are dreptul să anuleze viza lui Djokovic, iar acest lucru ar însemna că procesul poate fi reluat.


Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022, începe pe 17 ianuarie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă