Mama gemenilor din Ploiești, decăzută din drepturi?! Ce a cerut Protecția Copilului

1 lună in urmă 22

Noi detalii în cazul tragic al gemenilor din Ploiești. Mama celor doi copii ar putea fi decăzută din drepturile părintești. Ce a cerut Protecția Copilului? Autoritățile au acționat deja.

Protecția Copilului intervine: ce cer autoritățile în cazul mamei gemenilor din Ploiești?

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a depus la instanța de judecată un dosar prin care cere decăderea din drepturile părintești mamei gemenilor din Ploiești.

Reprezentanții DGASPC Prahova au înaintat autorităților un dosar „bine documentat’ în care au solicitat ca mama copiilor care au căzut de la etajul 10 după ce au fost lăsați nesupravegheați să fie decăzută din drepturile pe care le are asupra fiului cel mare în vârstă de cinci ani, conform news.ro.

  • Copilul se află la acest moment în familia extinsă a tatălui, la altă adresă.

Detalii din caz

Context: Doi frați gemeni s-au stins din viață la doar doi ani și două luni după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești. Mama acestora transmitea live pe Facebook în timp ce fiul și fiica sa au căzut pe fereastră.

Primele informații aratau că micuții au urcat pe un corp de mobilă în timp ce erau nesupravegheați. În imaginile video în care apare aceasta pe rețelele de socializare se aud pe fundal alarma ambulanței și bătăile la ușă puternice ale jandarmilor.

  • Apariții tulburătoare în online după înmormântarea copiilor

După înmormântare, femeia a apărut pe Tik Tok în ipostaze total nepotrivite în contextul unei tragedii uriașe. Postările sale sunt în contradicție cel mai probabil din cauza jignirilor primite de mulți dintre români care o consideră vinovată pentru neglijența sa.

„Vina mea a fost că nu am fost atentă la voi”

La scurt timp după ce și-a condus copiii pe ultimul drum și-a făcut alte conturi pe rețelele de socializare în care a postat astfel:

„Îmi este dor de voi, copiii mei. Vina mea a fost că nu am fost atentă la voi, dar nu eu v-am omorât, nu eu v-am aruncat pe geam. Stați în banca voastră, nu mai criticați, că eu știu mai bine ce este. Nu mi-am omorât eu copiii. Sunt copiii mei, îi iubesc și sufăr enorm după ei’, este descrierea videoclipului de pe TikTok postat de femeie.

Cea din urmă a mai precizat că oamenii legii i-au transmis să stea liniștită pentru: ‘Nu sunt vinovată cu nimic. Poliția m-a găsit nevinovată, mi-au zis să stau liniștită’, a adăugat aceasta.

Comunicat oficial

„Având în vedere interesul public manifestat cu privire la evenimentul soldat cu decesul a doi copii în vârstă de 2 ani, petrecut în data de 11.08.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora”
Comunicat Parchetul Public de pe lângă Judecătoria Ploiești

The post Mama gemenilor din Ploiești, decăzută din drepturi?! Ce a cerut Protecția Copilului appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă