Malta va oferi reduceri de până la 200 de euro turiștilor care vor sta cel puțin trei zile

1 lună in urmă 15


Aproximativ 35.000 de vizitatori sunt așteptați să beneficieze de această facilitate, măsura fiind propusă de guvernul maltez pentru revigorarea industriei turistice și pentru a fi cu un pas înaintea altor destinații rivale, a relatat Reuters.


Malta intenționează să ofere vizitatorilor străini reduceri de până la 200 de euro dacă aceștia petrec cel puțin trei zile pe insula mediteraneană în această vară, în contextul în care țara a atras peste 2,7 milioane de vizitatori străini în 2019, dar cifrele au scăzut cu peste 80% din martie 2020, din cauza COVID-19.


Industria turistică reprezintă mai mult de 27% din economia Maltei, dar sectorul a fost afectat de pandemia COVID-19.


Discounturile încep de la 100 de euro pentru hoteluri de trei stele


Destinație turistică populară. Malta are o populație de aproximativ 500.000 de locuitori. Foto: Hepta

În aceste condiții, ministrul Turismului din Malta, Clayton Bartolo, a explicat că turiștii care rezervă cazare la un hotel de trei stele vor primi 100 de euro, cei care optează pentru patru stele - 150 de euro, iar cei care se vor caza la cinci stele - 200 de euro.


Pentru ca oferta să devină mai atractivă, grantul crește cu 10% dacă sunt rezervate hoteluri de pe micuța insulă malteză Gozo, situată în arhipelagul maltez din Marea Mediterană, a doua ca mărime după insula Malta.


Cea mai mare rată de vaccinare din UE


Malta are cea mai mare rată de vaccinare împotriva virusului din Uniunea Europeană, după ce a administrat cel puțin o doză la 42% dintre adulți, scrie Reuters.


În aceste condiții, s-a constatat o scădere accentuată a cazurilor COVID-19, cu o rată de pozitivitate de sub 2,6%, iar guvernul a cerut UE să introducă pașapoarte de vaccin pentru a facilita călătoriile.


37 de cazuri de COVID

s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Malta, potrivit ministrului sănătății din această țară, a informat Malta Today.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă