Majorările salariilor demnitarilor sunt neconstituționale - decizie Curtea Constitituțională

4 zile in urmă 33

Judecătorii CCR au decis, miercuri, că majorările salariale din sistemul public care urmau să se aplice demnitarilor, președințiilor de Consilii Județene, primari, parlamentari sunt neconstituționale. USR a depus două sesizări în aceste sens la Curtea Constituţională.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR)Foto: AGERPRES

USR sesiza în cele două solicitări că proiectele de legi adoptate de Parlament nu respectă principiul bicameralismului și încălca procedurile parlamentare de adoptare a legilor. De asemenea USR semnala că iniţiatorii nu au indicat de unde vor fi luaţi banii, adică sursa de finanţare pentru acoperirea cheltuielilor bugetare ce ar fi decurs din aplicarea noilor măsuri.

Parlamentul a adoptat în luna iunie un proiect de lege care prevede majorarea indemnizațiilor tuturor demnitarilor, la pachet cu salariile bugetarilor.

USR a semnalat că modificările aduse legii ar duce la creșterea indemnizațiilor tuturor demnitarilor, de la subprefecți la președinte, cu sume cuprinse între 880 și 1.410 lei, în condițiile în care salariile acestora erau înghețate prin legea salarizării.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă