Majorarea cu 40% a pensiilor şi creșterea salariilor profesorilor începând cu acest an au fost reintroduse în lege

2 months ago 2

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au miercuri şedinţă online, de la ora 15.00, pe ordinea de zi figurând proiectele de lege pentru pentru aprobarea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020, informează News.ro.

UPDATE: PSD a reintrodus miercuri în lege majorarea pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie, precum și creșterea salariilor profesorilor din acest an, amendând astfel ordonanța de urgență de rectificare a bugetului adoptată luna trecută de Guvernul Orban, prin care majorarea pensiilor fusese redusă la 14%, iar creșterea salariilor profesorilor fusese amânată pentru anul viitor.

Marcel Ciolacu a anunţat că miercurea viitoare va propune birourilor permanente reunite să fie convocat un plen reunit al Parlamentului pentru a vota proiectele de lege. El a reinterat că PSD a amendat proiectul pentru ca pensiile să crească cu 40% şi nu cu doar 14% cât a propus PNL.

"Miercuri vom propune Birourilor permanente reunite să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege. Vom mai propune să fie alocată o sumă către Start-up Nation, fiindcă acest proiect şi oamenii care au accesat acest proiect au fost uitaţi de către Guvernul PNL. Şi nu în ultimul rând, o echilibrare directă, transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ, deoarece prin hotărârea Guvernului emisă de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL", a anunţat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD de marţi.

Liderul senatorilor PSD Radu Preda a anunţat vineri noi amendamente pe care social-democraţii le vor avea la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Astfel, PSD susţine din nou amendamentul de creştere a punctului de pensie cu 40% şi alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori, în contextul în care programul Start Up Nation, iniţiat de PSD a fost un succes.

Alt amendament al PSD anunţat de Radu Preda este direcţionarea unui miliard de lei către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19.

Citeşte şi: Noi înregistrări bombă în scandalul cu Nicuşor Dan. Cum a fost avertizat politicianul cu privire la interlopii din jurul său AUDIO

Read Entire Article
Powered By Seo Tools