Mâini moarte

2 luni in urmă 4

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021, 14:20 / Actualizat luni, 29 martie 2021 14:20

Cei care au reținut mai ales finalul meciului cu Germania au insistat că "tricolorii" puteau egala. Corect, întrucât Pușcaș în minutul 88 și Stanciu în 90 au ratat din poziții excelente. Totuși, dacă partida s-ar fi încheiat 1-1, scorul ar fi fost mincinos. În ideea că, dominând autoritar, posesie 64%, adversarii și-au creat și au irosit 5-6 ocazii imense. Concret, au confirmat ce știam. Că-s mai buni. Din altă clasă, parcă practică uneori alt joc.

Organizați și disciplinați, dar inferiori valoric, băieții noștri au vrut, s-au străduit. Nimic de imputat ca atitudine. De spus însă că unii dintre ei, obligați să se încadreze într-o anume tactică, nu și-au găsit locurile. De pildă, Stanciu, Fl. Tănase și Hagi. Cum și Keșeru s-a zbătut ca peștele pe uscat, alergătură din belșug, realizări zero, oare Pușcaș nu trebuia introdus mai devreme? România a lăsat impresia unei echipe formate din oameni de atac puși să se apere!

Măcar în parte întemeiat, reproșul ar trebui să-i dea de gândit lui Rădoi. În privința strategiei alese, dacă nu și a selecției. Deoarece nu era cazul, chiar nu era, ca recent naturalizatul Camora să fie titularizat înaintea lui Bancu, clujeanul fiind într-o evidentă scădere de formă în Liga 1. Deși el a prins duminică o zi neagră, aș evita să-l scot țap ispășitor pentru un eșec, îmi cer scuze, dinainte anunțat. Camora a greșit la gol, de acord, dar numai el? Nu cumva întreg flancul stâng?

Sincer, cum să fi obținut naționala altceva și, pe fondul relaxării nemților, să fi forțat careul lui Neuer când ea a avut atâtea mâini moarte?! La limita corigenței, cu note de 4 și 5 precum Stanciu, Hagi, Tănase, Keșeru și, după minutul 66, Man. Care, din păcate, n-a schimbat nimic. Intrarea lui nu s-a simțit.

Mai sigur pe el decât cu Macedonia de Nord, Chiricheș și-a justificat banderola de căpitan, în timp ce Ov. Popescu, Răzvan Marin și, cu toate că a obosit cam repede, Mihăilă s-au ridicat la un nivel mulțumitor. Atât însă, puțini. O echipă cu pretenții, cu veleități, nu se poate baza doar pe 4-5 jucători, iată un alt prilej de meditație pentru Rădoi.

Indiscutabil, omul meciului a fost Niță, cel care a izbutit câteva parade excepționale. În minutele 8 (Havertz), 18 și 58 (Gnabry), măcar atunci, el a intervenit de-a dreptul miraculos, magic. Să ne reamintim ce ne-am mai lamentat că lotul a rămas fără portar de top după retragerea lui Tătărușanu. Cum Florin Niță, dar și Andrei Vlad, impecabil la U21, apără ca la carte, rezultă că ne-am plâns degeaba.

Naționala are un portar pe cinste, ba chiar doi la o adică, ea nu stă rău la acest capitol. Dimpotrivă. La altele însă da, vom mai vorbi pe această temă. Pe moment, e de văzut ce-au învățat Rădoi și elevii lui din înfrângerea cu nemții și să arate asta miercuri în Armenia. Poate că va veni vremea ca "tricolorii" să mai învețe și din victorii, nu doar din eșecuri. Oare va veni vreodată?!

Playtech: BOMBĂ! După ani de zile, ‘Tanța’ rupe tăcerea despre Teo Trandafir. De ce nu își mai vorbesc, deloc


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă