Maia Sandu şi Codruța Kovesi s-au întâlnit la Bruxelles: „Este un prim pas”

1 lună in urmă 21

Maia Sandu şi Codruța Kovesi, Procuror-şef al Parchetului European, s-au întâlnit la Bruxelles, cu o zi înainte.

În prima zi a vizitei, luni, Maia Sandu va avea întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, cu Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea se va întâlni cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget şi Administraţie, cu Didier Reynders, Comisar European pentru Justiţie şi cu Oliver Varhelyi, Comisar European pentru Vecinătate şi Politica de Extindere.

Citeşte şi: Francezii sunt supăraţi pe Laura Codruţa Kovesi. Aceasta susţine engleza ca unică limbă de comunicare la Parchetul European

Marţi, în a doua zi a vizitei oficiale, preşedintele Maia Sandu va avea întrevederi cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei şi cu David Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

De asemenea, Maia Sandu va avea o serie de întrevederi cu membri ai Parlamentului European şi cu alţi demnitari europeni de rang înalt.

Duminică, înainte de vizita oficială, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Parchetului European.

Citeşte şi: Codruţa Kovesi: „Nu avem ţări curate în Europa. Va fi un risc mai mare pentru fraude”

Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani.„, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kövesi, Procuror-șef al Parchetului European. Am discutat…

Publicată de Maia Sandu pe Duminică, 17 ianuarie 2021

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă