Maia Sandu: Președinția nu are atribuții în soluționarea cazului lui George Simion. Liderul AUR: "Am văzut reacții lașe"

1 lună in urmă 1

Imagine de arhivăImagine de arhivă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi transmite deputatului AUR George Simion, blocat încă de duminică în vama Leușeni, de către vameșii moldoveni, că nu are atribuții în soluționarea acestui caz și că singura soluție legală de anulare a deciziei Biroului de Migrație și Azil este procedura în instanță. Replica nu a întârziat să apară. Într-un mesaj video încărcat pe contul său de Facebook, Simion, spune că reacțiile autorităților sunt “lașe”.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 15:34

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

"Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată. Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ”, a transmis Președinția Republicii Moldova, potrivit deschide.md.

Simion se află încă de ieri în vama Leușeni-Albița, acuzând că este împiedicat să meargă la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, care a murit pe data de 12 martie, în urma infectării cu COVID-19.

"Am văzut reacții lașe din partea autorităților, și din România, și din Republica Moldova, care nu vor să-și asume deloc subiectul Unirii, subiectul unei nedeptăți împotriva mea. Nu pot merge peste Prut...", a transmis Simion, în mesajul video postat pe pagina contul său de Facebook.

Liderul AUR are interdicție în Republica Moldova până în 2023, și asta deoarece, în 2018,  a fost expulzat și declarat indezirabil pe o perioadă de 5 ani.

Citește și George Simion stă de ore bune la frontieră! „Eu, demnitar al statului român, care luptă pentru reîntregire, sunt în imposibilitatea de a ajunge la Chișinău” 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă