Maia Sandu, întâlniri la București cu președintele Iohannis și premierul Cîțu

1 săptămână in urmă 9

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit-o marți la Palatul Cotroceni, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră la invitația şefului statului român, transmite Administrația Prezidențială. Cei doi șefi de stat vor susține la ora 12:00 o declarație de presă comună.

„Vizita Președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, transmite Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Ceremonia primirii oficiale la Palatul Cotroceni a început la ora 10.30, urmând ca Maia Sandu și Klaus Iohannis să aibă o întâlnire tete-a-tete, urmată de convorbiri oficiale și declarații comune de presă.

Consultările politice ale celor doi preşedinţi vor consolida „cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, mai transmite sursa citată.

În contextul vizitei, va fi semnat și Acordul între Guvernele României și Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Din partea României va semna ministrul interimar la Educației, Sorin Cîmpeanu, iar din partea Republicii Moldova, ministrul Educației, Anatolie Topală. La ceremonia semnării acestui document va fi prezent și premierul interimar Florin Cîțu.

După discuțiile de la Cotroceni cu președintele României Klaus Iohannis, Maia Sandu va avea o întrevedere cu premierul interimar Florin Cîțu, la Palatul Victoria.

Vizita are loc după ce, în august, Klaus Iohannis a fost la Chișinău, participând la manifestările dedicate celor 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă