Maia Sandu, intalnire cu Laura Codruta Kovesi: Un prim pas pentru combaterea contrabandei si a spalarii de bani

1 lună in urmă 27

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a intalnit duminica, 17 ianuarie, la Bruxelles, cu Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Parchetului European.

"Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justitiei in Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relatie de colaborare intre Parchetul European si institutiile de combatere a coruptiei din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a initia si a desfasura activitati comune in ceea ce priveste combaterea contrabandei si a spalarii de bani", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu l-a retras pe Pavel Abraham din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Ministerul Justitiei a publicat vineri, 15 ianuarie, CV-ul acestuia, mentionand ca reflecta "informatia privind activitatea profesionala, experienta si reputatia".

La finalul anului 2020, Sandu a semnat decretul de numire in functia de prim-ministru interimar a actualului ministru de externe Aureliu Ciocoi.

Citeste si:

Cine este Pavel Abraham, retras de Maia Sandu din Comisia pentru selectarea candidatilor la postul de judecator la CEDO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă