Maia Sandu i-a retras oligarhului Vlad Plahotniuc o decorație acordată de fostul președinte Nicolae Timofti

1 lună in urmă 2

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a anunțat joi că i-a retras lui Vlad Plahotniuc distincția „Ordinul Republicii”, conferită de fostul președinte Nicolae Timofti în 2014.

”O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat. Această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor. Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Oligarhul Vlad Plahotniuc a controlat guvernul Republicii Moldova până în 2019, când partidul său a pierdut alegerile parlamentare. El este fugit din Republica Moldova, unde este căutat de autorități pentru a fi adus în fața instanțelor în mai multe procese de corupție. (Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă