Maia Sandu convoacă Consiliul de Securitate al Republicii Moldova pentru data de 24 septembrie în contextul războiului din Ucraina

1 săptămână in urmă 25

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă la 24 septembrie o ședință a Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta situația din regiune în contextul evenimentelor din Ucraina, informează RIA Novosti, citând o sursă din cadrul administrația șefului statului moldovean.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă, sâmbătă, 24 septembrie, o ședință a Consiliului Suprem de Securitate” – se arată în comunicat. Se subliniază că membrii Consiliului de Securitate vor discuta problemele de securitate din regiune în contextul „războiului” din Ucraina.

Anterior, s-a anunţat că Maia Sandu a plecat la deschiderea celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU la New York, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, președintele polonez Andrzej Duda, și cu președintele Estoniei Alar Karis. Săptămâna la nivel înalt a sesiunii Adunării Generale a ONU are loc în perioada 20-26 septembrie 2022. La acest eveniment, care deschide noua sesiune anuală a AG ONU, participă în mod tradițional președinți, premieri, reprezentanți ai Cabinetului de Miniștri al statelor. Rusia este reprezentată de ministrul de externe, Serghei Lavrov.

Sursa: Gazeta.ru/ Rador

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă