Maia Sandu a desemnat un nou premier pentru Republica Moldova. Cine este Natalia Gavriliță

1 lună in urmă 17

Natalia Gavrilița este propunerea preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru funcţia de premier. Aceasta are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

„Am semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Doamna Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

Am toată încrederea că Prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară. Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook, unde a ataşat şi o fotografie cu decretul semnat.

Cine este Natalia Gavriliţă

Natalia Gavrilița are 44 de ani şi este de profesie economist. În perioada 8 iunie – 14 noiembrie 2019 a ocupat funcția de ministru al Finanțelor al Republicii Moldova în Guvernul condus de Maia Sandu.

La începutul acestui an a mai fost desemnată de Maia Sandu pentru a ocupa funcţia de prim-ministru al Fepublicii Moldova, dar cabinetul său de miniștri propus a fost respins de majoritatea parlamentară PSRM-Șor.

În prezent, Natalia Gavriliţă este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputat ales în Parlamentul Republicii Moldova în legislatura a XI-a.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă