Maia Morgenstern, amenințată cu moartea într-un e-mail semnat „din partea AUR”. George Simion: „Un atac degradant, antisemit și suburban”

1 lună in urmă 2

Actrița a publicat pe pagina sa de Facebook capturi dintr-un e-mail semnat „din partea AUR” în care autorul o jignește în mod repetat, o amenință că „va fi jupuită de vie” și spune că va incendia Teatrul Evreiesc, pe care Maia Morgenstern îl conduce.

„Iată ce primesc de sărbătoare de Pesach. Cu ocazia Zilei Teatrului”, a scris actrița pe contul său de Facebook, unde a publicat fotografii cu mesajul cu amenințări virulente.

E-mailul este intitulat „O plângere, dacă nu vă supărați, de la un cetățean îngrijorat!” și a fost transmis de către un „Andrei Illarie” pe toate adresele oficiale de email ale Teatrului Evreiesc de Stat, după cum se vede din fotografiile postate de actriță.

Autorul mesajului spune că vrea să incendieze Teatrul Evreiesc și să omoare toți actorii care joacă pe scena lui. În mesaj, el o jignește în mod repetat pe Maia Morgenstern.

Mesajul a fost trimis la câteva zile după ce Maia Morgenstern a relatat pe Facebook că, la o întâlnire cu directori de teatre şi autorităţi a asistat la o remarcă antisemită, pe care o consideră ofensatoare, cu atât mai mult cu cât autorul acesteia s-a scuzat spunând că a fost o glumă.

George Simion: „O intoxicare incalificabilă ce trebuie pedepsită”

Liderul AUR a afirmat, pentru Libertatea, că partidul pe care îl conduce nu are ca membru niciun Andrei Illarie, iar amenințările reprezintă un „atac degradant, antisemit și suburbuan”.

„Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a transmis George Simion.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă