Mai mulți români suspectați că au furat de la un prosper om de afaceri din Franța acuză că au fost răpiţi, arşi cu pistolul termic, spânzuraţi şi băgaţi cu capul în apă, apoi forţaţi să intre în frigider

1 lună in urmă 35

Un nou scandal ia amploare în Franţa, după ce un prosper om de afaceri din Wimereux a fost acuzat că ar fi răpit şi torturat mai mulţi români. Procesul se află în derulare, scrie Adevărul.ro

Thierry Behra, un afacerist din Wimereux este acuzat că ar fi răpit, sechestrat şi torturat o familie de români, după ce unul dintre ei l-ar fi furat. Alături de omul de afaceri sunt acuzaţi şi alţi membri ai familiei sale, dar şi colaboratori apropiaţi care se pare că ar fi luat parte la acţiunea de pedepsire a românilor.

În vara anului 2017, una dintre proprietăţile familiei Behra a fost călcată de hoţi, care au sustras mai multe obiecte de mare valoare. Infractorii au fost surprinşi de camerele de supraveghere, iar Thierry Behra şi apropiaţii săi au recunoscut printre aceştia şi pe unul dintre angajaţii săi, un român.

Fără să mai aştepte rezolvarea cazului, omul de afaceri a decis să-şi facă singur dreptate. Astfel, în noaptea de 23 spre 24 iulie 2017 a pătruns în casa românului pe care l-a răpit şi l-a sechestrat. Românul şi familia sa susțin că au fost răpiţi de mai multe persoane înarmate, printre care se număra şi Thierry Behra.

La Voix du Nord scrie că românii ar fi fost arşi cu un pistol termic ca să recunoască furturile. Apoi, s-ar fi trecut la spânzurări simulate şi tentative de înec, torturi la care au fost supuşi românii.

La final, ei au fost forţaţi să intre şi înghesuiţi în frigidere, după care au fost abandonaţi pe 25 iulie la Chapelle-d’Armentières, localitate aflată în nordul Franţei. Aici, românii s-au dus la cel mai apropiat sediu al Jandarmeriei Naţionale, unde au depus plângere.

Citește integral pe Adevărul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă