Mai mulți morți și răniți, după un atac comis de un bărbat înarmat cu un arc cu săgeți, în orașul norvegian Kongsberg. Un suspect a fost reținut

4 zile in urmă 25

Un bărbat înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis mai multe persoane şi a rănit alte câteva miercuri, în centrul orașului Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia, care a și arestat un suspect, relatează publicația locală Aftenposten.

Șeful poliției din orăselul cu 26.000 de suflete, Øyvind Aas, a declarat că mai multe apeluri la serviciile de urgență au fost primite miercuri, 13 octombrie, începând cu ora locală 18.13, un ceas mai târziu în România.

Informările reclamau faptul că o persoană trage cu un arc cu săgeți la întâmplare.

„Din păcate, putem confirma că mai multe persoane sunt rănite și există și decese. Răniții au fost transportați la spital”, a declarat șeful poliției, la conferința de presă care a început la ora 20.30.

Autorul atacului a fugit cu o maşină, dar a fost arestat ulterior, iar acum este interogat.

„Conform informaţiilor noastre, există o singură persoană implicată”, a adăugat Aas.

Aas a fost întrebat dacă poliția cataloghează atacul drept unui terorist, însă oficialul a spus că nu are informații de această natură.

La locul atacului au fost mobilizate numeroase echipaje de poliţie, opt ambulanțe și trei elicoptere de salvare.

Autorităţile norvegiene urmează să anunţe numărul exact al victimelor într-o conferință de presă programată la ora 23.00, în România.

Police action in KongsbergIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă