Mai multi cercetatori recomanda intarzierea rapelului la vaccinul Pfizer anti-Covid-19

1 lună in urmă 1

O echipa de cercetatori a cerut miercuri, 17 februarie, guvernelor sa amane administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer, despre care ei afirma ca are o eficacitate de 92,6% dupa prima doza, relateaza joi, Reuters.

Cercetatorii canadieni Danuta Skowronski si Gaston De Serres au declarat ca descoperirile lor deriva din documentele Pfizer transmise Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA.

Aceste constatari au fost, de asemenea, similare cu eficacitatea de 92,1% a primei doze raportate pentru vaccinul Moderna, au afirmat Skowronski si De Serres in scrisoarea lor publicata in The New England Journal of Medicine.

Ei au avertizat ca ar putea exista o incertitudine cu privire la durata protectiei oferite de o singura doza, insa au spus ca administrarea celei de-a doua doze la o luna dupa prima a oferit "putine beneficii pe termen scurt".

"Avand in vedere deficitul actual de vaccinuri, amanarea administrarii celei de-a doua doze este o chestiune de securitate nationala care, daca este ignorata, va conduce cu siguranta la mii de spitalizari si decese asociate COVID-19 in aceasta iarna in Statele Unite", au avertizat autorii.

In raspunsul sau, Pfizer a declarat ca schemele de vaccinare alternative nu au fost inca evaluate si ca decizia de a face acest lucru revine autoritatilor sanitare.

"Pfizer considera ca este esential ca autoritatile sanitare sa monitorizeze schemele de vaccinare alternative pentru a se asigura ca vaccinurile asigura maximum de protectie posibila", a afirmat compania.

Mai puteti citi:

Descoperirea facuta de o firma de asigurari in cazul unei masini arse in timpul unei nunti. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs. Nu pot sa cred ca nici pana acum nu s-au luat masuri"Valurile de frig care au lovit recent, provocate de anomalii ale vortexului polar. Temperaturi mai ridicate in unele parti din Groenlanda si Alaska, decat in TexasNaomi Osaka a facut instructie cu Serena Williams si e prima finalista de la Australian OpenBitcoin a mai doborat un record. Urmeaza o parte urata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă