Mai mulți alpiniști ruși s-au cățărat pe un vulcan activ și au prăjit cârnați pe marginea craterului

1 lună in urmă 1

Imagini virale în Rusia, mai mulți alpinişti s-au căţărat pe un vulcan activ din regiunea Kamchatka. Excursioniști au ajuns pe marginea craterului, unde au fript chiar și câțiva cârnați. 

Mai mulți alpiniști ruși s-au cățărat pe un vulcan activ și au frip cârnați pe marginea craterului

Mai mulți alpiniști ruși s-au cățărat pe un vulcan activ și au frip cârnați pe marginea craterului

Alexandra Goniaeva

Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Grupul s-a cățărat pe Klyuchevskaya Sopka, cel mai înalt vulcan din regiunea vulcanică Kamchatka, declarată patrimoniu mondial UNESCO. Vulcanul, care erupe în fiecare an, este considerat de către localnici un loc sacru, potrivit Russia Today.

Potrivit Alexandrei Goniaeva, membră a expediției inedite, grupul s-a cățărat pe vulcan în timp ce lava se afla încă în proces de răcire. Cei cinci alpiniști îndrăzneți au ajuns până la marginea craterului, unde s-au uitat în interiorul vulcanului și … au fript câțiva cârnați.

Potrivit presei locale, grupul ar fi fost format din alpiniști profesioniști, fiecare având propria sa companie turistică. Însă, autoritățile locale nu au privit cu ochi buni această aventură, transmițând că astfel de expediții sunt extrem de periculoase.

“Dorim să vă reamintim, din nou, că erupția vulcanică este un fenomen extrem de periculos pentru oameni”.

Peninsula Kamchatka este cunoscută pentru peisajele sale mirifice. În regiune se află aproximativ 160 de vulcani și, deși, Klyuchevskaya Sopka este cel mai înalt din zonă, cel mai faimos vulcan este, de fapt, Kronotsky.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

rusia alpinisti rusia vulcan activ vulcan kamchatka
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă