Mai multe spitale COVID-19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Autoritățile fac apel: Nu mai aduceţi aeroterme, lumânări și candele, brichete şi ţigări în spitale

2 săptămâni in urmă 23

La mai bine de o lună de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța, dar tragedia s-ar putea repeta în orice moment. Mai multe spitale COVID-19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Trei dintre acestea sunt doar în judeţul Constanţa. În urma controalelor, pompierii au descoperit numeroase nereguli.

„În general, neregulile se referă la ceea ce înseamnă circuite electrice care nu sunt adaptate consumului sau la care s-au făcut lucrări fără să existe o autorizaţie prealabilă”, a declarat Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa,pentru Digi 24.

De asemenea, reprezentanţii ISU spun că buteliile cu oxigen lăsate la întîmplare pe hol, dar şi măsuţele – stative cu medicamente depozitate pe hol blochează căile de acces în secțiile de terapie intensivă.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul Covid din Ploieşti, cel puţin doi morţi. Plan roşu de intervenţie VIDEO

„Măsuţe-stative cu medicamente pentru a fi în proximitatea pacienţilor erau depozitate pe holuri pentru a avea acces cât mai facil la aceste tipuri de medicamente, lucru care îngreuna evacuarea în cazul unei situaţii de urgenţă. S-a dispus ca acestea să fie puse în locurile lor bine stabilite astfel încât să nu mai rămână pe holuri”, a mai spus Col. Mihai Georgescu, prim-adjunct ISU Dobrogea.

Autoritățile fac apel: Nu mai aduceţi aeroterme, lumânări și candele, brichete şi ţigări în spitale

Reprezentanţii ISU fac apel la pacienţi şi aparţinătorii acestora să nu mai aducă în spital aeroterme și reșouri, lumânările și candelele.

„Îi rugăm pe aparţinători, pe cei care le trimit pachete, să ţină cont de reguli şi să nu le pună în bagaj brichete, chibrituri, ţigări, candele, lumânări sau alte obiecte inflamabile”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanţa.

Citeşte şi: Incendiu la Spitalul Judeţean Ploieşti. Cseke Attila: „Avem o suprasolicitare a sistemului medical”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă