Mai multe școli din județul Alba intră în scenariul roșu, iar masca devine obligatorie, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori

4 luni in urmă 25


Alba este primul judeţ din ţară, după Bucureşti, care atinge o incidenţă de peste 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, conform datelor transmise marţi de Grupul de Comunicare Strategică, după cum anunță Alba24. Totuși, nu toate localitățile intră în scenariu roșu dintr-o dată.


Înainte de şedinţa CJSU Alba, prefectul Nicolae Albu a explicat că măsurile se vor lua în funcţie de incidenţa pe localităţi.


„Deci măsurile le vom lua după incidenţa maximă pe localităţi. Spre exemplu, avem incidenţa maximă la Aiud şi la Ocna Mureş, acolo vom lua intensifica măsurile. Noi deja am luat măsurile din zilele trecute, municipiul Alba, municipiul Sebeş, municipiul Aiud, sunt trecute deja pe scenariul roşu, şcolile sunt online”, a declarat el.


„Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate, de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile, la nivelul unității administrativ-teritoriale Comuna Cut, începând cu data de 21.10.2020, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online, în scenariul 3 – roșu”, se arată în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, citată de Alba24.


Trecerea în alt scenariu se va face în funcție de analiza epidemiologică la nivelul localităților, după scăderea ratei de incidență sub limita de alertă (3 cazuri /1000 locuitori din ultimele 14 zile), mai transmit autoritățile.


De asemenea, se instituie obligația de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.


„Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în spații închise este interzisă”, se mai arată în decizia Prefecturii Alba.


Mai mult, organizarea evenimentelor private sunt interzise.


„Se interzice circulația în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”, mai transmite Prefectura.


Resreicții au fost adoptate și în Comuna Săsciori, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 este între 1,5 și 3/1000 de locuitori, începând cu data de 21.10.2020, ora 0000, se instituie măsuri pentru diminuarea impactului riscului. Și aici masca devine obligatorie în spațiile închise și în zonele aglomerate.


Măsurile vor intră în vigoare de pe 21 octombrie și vor fi valabile pentru o perioadă de 14 zile.


Județul Alba a depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, ajungând la 3,06, și a intrat în scenariul roșu, conform bilanțului anunțat de autorități.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă