Mai multe regiuni din Italia intră de luni în carantină, din cauza infecțiilor cu COVID. Restricțiile, în vigoare până în weekendul Paştelui

1 lună in urmă 5

Regiunile Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Veneția-Giulia, Veneto, Piemont, Marche și provincia Trento sunt plasate de luni în carantină totală, din cauza exploziei de infecții cu COVID. Măsurile vor continua până în weekendul Paștelui, 3-5 aprilie, perioadă când Italia va intra în lockdown la nivel național, potrivit The Guardian.

Reglementările aprobate de guvernul italian fac astfel ca jumătate din țară, inclusiv Lazio, regiunea din jurul Romei, să intre de luni în lockdown.

Cabinetul premierului Mario Draghi a dat vineri undă verde unui decret care va clasifica regiunile în „zone roșii” cu risc ridicat, dacă acestea înregistrează săptămânal peste 250 de cazuri cu COVID la 100.000 de locuitori.

Provincia Bolzano se afla deja în zona roșie și va mai rămâne acolo, în timp ce Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria și Valea Aosta vor intra de luni în zona portocalie, cu restricții ceva mai relaxate.

În schimb, Sardinia a fost clasificată la începutul acestei luni în „zona albă”, considerată cu cel mai mic risc și va rămâne acolo. În weekendul Paștelui, când Italia va fi plasată în carantină, Sardinia, va fi clasificată ca „zonă roșie” și nu va intra în lockdown.

Italia, prima ţară occidentală afectată grav de pandemia COVID-19, a înregistrat joi 25.673 de noi infecții și 373 de decese asociate COVID-19. Numărul total de decese, de la începutul pandemiei, a ajuns astfel la 101.184.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă