Mai multe instalații de la rafinăria Petrobrazi, afectate de o variație de tensiune: Ce spun reprezentanții companiei

2 săptămâni in urmă 14

Rafinăria Petrobrazi Rafinăria Petrobrazi

Mai multe instalaţii ale rafinăriei Petrobrazi Ploieşti, deţinută de OMV Petrom, au fost oprite şi repornite, duminică după-amaiză, din cauza unei variaţii de tensiune.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 16:44

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: REALITATEA.NET

"Duminică, în jurul orei 15:00, o variaţie de tensiune în rafinărie a determinat oprirea mai multor instalaţii. Acestea au fost repornite şi sunt în procedura de reglare a parametrilor", susțin reprezentanții companiei, citați de Agerpres.

Potrivit sursei citate, deasupra rafinăriei s-a putut observa o degajare de fum. "Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri", au explicat reprezentanţii companiei petroliere.

Aceştia au precizat că au comunicat cu reprezentanţii autorităţilor de mediu şi nu există pericolul unei poluări a zonei: "Menţionăm faptul că cele două staţii de monitorizare permanentă a calităţii aerului, amplasate în comuna Brazi şi cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depăşiri ale emisiilor măsurate".

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate de procesare de 4,5 milioane de tone anul. Pe amplasamentul rafinăriei se află şi o centrală electrică de 860 MW. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă