Mai multe asociatii de elevi vor sa depuna plangere penala pe numele lui Florin Citu si Sorin Cimpeanu daca le blocheaza transportul

1 lună in urmă 2

Sase asociatii de elevi sustin ca vor depune plangere pe numele premierului Florin Citu si al ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, daca Guvernul adopta o ordonanta de urgenta legata de transportul elevilor si l-ar putea bloca pe acesta.

Asociatia Elevilor din Constanta (AEC), Asociatia Elevilor din Bacau (AEBc), Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociatia Elevilor din Maramures (AEM), Asociatia Valceana a Elevilor (AVE) si Asociatia Elevilor din Mures (AEMs) au transmis, joi, printr-un comunicat de presa, ca "solicita ferm Guvernului Citu sa nu dea o noua ordonanta de urgenta care sa blocheze transportul elevilor".

Elevii au anuntat ca vor da in judecata autoritatile daca adopta o asemenea decizie.

"Reprezentantii elevilor anunta ca vor actiona in judecata autoritatile si vor depune plangere penala pe numele premierului Florin Citu si ministrului Sorin Cimpeanu, daca acestia vor emite in cadrul sedintei de Guvern de astazi o ordonanta de urgenta care sa blocheze inca o data transportul elevilor.

Elevii acuza ca legea este calcata in picioare si ca guvernantii nu vor in realitate rezolvarea problemei care persista deja de ani buni", au aratat, in comunicatul comun, cele sase asociatii de elevi.

Sursa citata a mentionat ca, potrivit legii nr.226/2020, elevii beneficiaza de gratuitate la toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic, fapt ce nu se aplica in momentul de fata decat pentru transportul local si cel feroviar.

"Problema semnalata de elevi pune accentul pe transportul judetean si pe faptul ca in bugetul de stat ar fi trebuit sa existe bani destinati transportului elevilor. Mai exact, consiliile judetene din tara ar fi trebuit sa primeasca finantare de la stat, pentru a asigura facilitatile pentru elevi, transportul judetean rutier fiind principala modalitate prin care elevii din Romania fac naveta zilnic, pentru a avea parte de o educatie de calitate", au precizat asociatiile de elevi.

Acestea au cerut Guvernului sa nu dea ordonanta care va duce la abandonul scolar a zeci de mii de elevi.

"Ne aflam la un an dupa ce am finalizat polemica cu OUG 51 si iata ca ne luptam astazi cu ceva similar. Astazi, la ora 16:00, decidentii vor vota din nou blocarea transportului pentru elevi. Haideti totusi sa ne amintim de faptul ca parlamentarii au gratuitatea de a calatori cu trenul la clasa intai, insa elevilor din mediul rural le este furata sansa de a putea ajunge la scoala.

Familiile cu o stare financiara precara nu isi vor putea permite pretul impus de operatorii de transport, avand in vedere faptul ca un abonament costa in medie peste 500 de lei. Astfel, rata de abandon scolar va creste, in contextul in care conditiile de gestionare a sistemului, cum ar fi lipsa de dispozitive, deja au dus la acest lucru. Nu luati acest drept al elevilor!", a declarat presedintele AEBI, Ana-Maria Groza.

Citeste si:

Presupusele "dracoaice fara sutien" din Primaria Sectorului 1. Armand: "Asa e cand esti obisnuit sa te uiti doar la diamante"Tranzactionarea de criptomonede: la ce trebuie sa fiti atentiDescoperirea facuta de firma de asigurari in cazul unei masini arse la o nunta. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs"Razboi crunt in instanta intre doua membre PSD celebre: "Ai bagat oameni la puscarie". Judecatori: "O chestiune de razbunare personala"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă