Mai multe angajate ale unui post de televiziune, împușcate MORTAL în Afganistan

2 luni in urmă 1

producție TV Foto ilustrativproducție TV Foto ilustrativ

Trei angajate ale unui post de televiziune au fost împuşcate mortal, marţi, de bărbaţi înarmaţi la Jalalabad, în estul Afganistanului, la mai puţin de trei luni de la asasinarea în aceleaşi circumstanţe a unei prezentatoare. Anunțul a fost făcut de colegii acestora.

MARŢI, 02 MARTIE 2021, 23:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„În această după-masă, trei dintre colegele noastre, tinere cu vârste între 17 şi 20 de ani, au fost împuşcate mortal de bărbaţi înarmaţi în oraşul Jalalabad”, a declarat pentru AFP Zalmai Latifi, director al postului Enekaas TV.

„Ele lucrau cu noi de peste doi ani (...) Suntem cu toţii şocaţi”, a spus Kayhan Safi, şeful departamentului de dublaj al Enekaas TV, unde lucrau cele trei victime.

Acesta a precizat că cele trei tinere, ale căror prenume sunt Shahnaz, Sadia şi Mursal, au fost ucise în momentul în care plecau de la birou pentru merge pe jos acasă.

Conform poliţiei, unul dintre atacatori, provenit din rândul talibanilor, a fost arestat. Atacul nu a fost revendicat deocamdată. 

„Am arestat un atacator în timp ce încerca să scape. A mărturisit că a condus atacul. Este membru al talibanilor”, a declarat șeful poliției din Nangarhar, provincia în care a avut loc incidentul, potrivit today24.news.

Anul trecut, la începutul lunii decembrie 2020, o prezentatoare de televiziune şi activistă care lucra de asemenea pentru Enekaas TV, Malalai Maiwand, a fost împuşcată mortal împreună cu şoferul său la Jalalabad, în timp ce se ducea spre birou.

Alături de cele trei tinere ucise marţi au mai fost aduse şi alte două femei rănite, potrivit anunțului spitalului din Nangarhar.

 În ultimele luni, în Afganistan, s-au înmulțit cazurile în care țintele asasinatelor sunt jurnalişti, judecători, medici, personalităţi politice sau religioase şi apărători ai drepturilor omului.

De cele mai multe ori, victimele sunt împuşcate sau ucise în explozii ale unor bombe fixate pe maşinile lor, la ore de trafic intens pe străzile din marile oraşe.

Guvernul afgan şi SUA îi acuză pe talibani pentru aceste asasinate. Pe de altă parte, talibanii neagă orice responsabilitate în atentatele ţintite, iar organizaţia jihadistă Stat Islamic le-a revendicat pe cele mai multe.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă