MAI a anulat un concurs anunțat la repezeală, chiar înainte de schimbarea ministrului

1 lună in urmă 28


Poliția Română a anunțat că organizarea concursului pentru postul de director general la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost „sistat temporar”. Chiar pe 1 ianuarie, Libertatea scria că, în decembrie, Ministerul Afacerilor Interne a scos 10 posturi la concurs, la repezeală. „E o bătaie de joc, nimeni nu vrea să le valideze mascarada”, spuneau sursele Libertatea la trecerea dintre ani.


Un interviu fusese anunțat, din greșeală, chiar pe 1 ianuarie, ora 11.00; dar, ceva mai jos în document, acesta apare la altă dată, 1 februarie. MAI n-a clarificat nici până acum situația.Printre posturi sunt unele extrem de importante, precum director DGA sau director DGPI; cel mai mare grup de posturi, 4 din 10, a fost scos la concurs fix pe 23 decembrie, cu câteva ore înainte ca Lucian Bode să preia ștafeta de la Marcel Vela.

Se amână concursul pentru postul de director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - arată un anunț postat pe site-ul Poliției Române.


„Având în vedere măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se sistează temporar procedurile organizatorice ale concursului pentru ocuparea postului de conducere vacant de director general la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prevăzut la poziția 1 din statul de organizare al unității”, se arată în comunicat.


Este unul dintre cele 10 concursuri despre care sursele Libertatea spuneau că au fost organizate „în bătaie de joc, la repezeală”, deoarece fuseseră scoase la concurs chiar în perioada Sărbătorilor, cele mai multe cu doar o zi înainte de schimbarea ministruului de interne - în locul lui Marcel Vela a venit Lucian Bode.


Nu ne miroase bine nimic. Oameni competenți nu vor să se înscrie, că le-ar valida mascarada.

Oameni din MAI pentru Libertatea, la 1 ianuarie 2021:

Concurs anunțat pe 23 decembrie, cu termen de înscriere pe 30


Concursul pentru postul de director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București fusese anunțat pe 23 decembrie, înainte ca Lucian Bode, fostul ministru al transporturilor, să preia portofoliul de la Vela.


Termenul de înscriere era doar de o săptămână, 30 decembrie, cu tot cu zilele libere de Sărbători. Acesta era intervalul în care doritorii își puteau depune CV-ul. Apoi, puteau completa dosarul.


Interviul urma să aibă loc pe 22 ianuarie, cel mai repede dintre cele 4 scoase la concurs pe 23 decembrie.


Tot pe 23 fusese scos și concursul pentru postul de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei, al cărui interviu era prezentat, eronat, pe 1 ianuarie, ora 11:00! Într-un punct ulterior al documentului prin care era scos la concurs era prezentată data corectă, 1 februarie.


Ministerul Afacerilor Interne nu a răspuns, deocamdată, întrebărilor trimise de Libertatea pe 27 decembrie, în legătură cu acest subiect.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă