Mahmoud Al-Mawas s-a sfătuit cu un antrenor român înainte să semneze cu FC Botoșani: „Mi-a explicat cum se joacă aici!”. Ce spune despre Marius Croitoru și despre comparația cu Gheorghe Hagi

1 lună in urmă 1

Mahmoud Al-Mawas, atacantul sirian în vârstă de 28 de ani al lui FC Botoșani, a dezvăluit cu ce antrenor român s-a sfătuit înainte de a se transfera în România și s-a arătat impresionant de stilul lui Marius Croitoru.

Primul jucător sirian din istoria Ligii 1 a mai colaborat cu doi antrenori români în zona arabă, Florin Motroc și Liviu Ciobotariu, și a recunoscut că i-a cerut mai multe detalii despre campionatul românesc fostului rapidist.

După ce a înscris trei goluri în cele 13 meciuri jucate pentru FC Botoșani în Liga 1, Al-Mawas a avut doar cuvinte de laudă la adresa antrenorului Marius Croitoru.

Mahmoud Al-Mawas s-a sfătuit cu Florin Motroc înainte să semneze cu FC Botoșani

„Am fost antrenat de doi români, Florin Motroc și Liviu Ciobotariu. Cu primul am tot discutat când a aflat că voi veni la Botoșani. Mi-a explicat cum se joacă în România, ce stil e. Apoi, m-a ajutat mult și Marius Croitoru încă de la venire. M-a impresionat gestul lui de a mă aștepta personal la aeroport. Mi-a dat un suflu extraordinar. A fost un mare semn de ospitalitate și de încredere, care mi-a adus o liniște sufletească.

(n.r. Te avantajează stilul ofensiv al lui Marius Croitoru?) Da, e maniac în ofensivă! Un tip puternic și inteligent. La început, m-am temut de acest stil, de deschiderea totală către atac, fiindcă presupune și anumite pericole. Dar m-am adaptat, am început să înțeleg și să aplic. Îmi place. Nu e o abordare frecventă în Liga 1. Cred că e un antrenor cu un viitor mare, interesant”, a spus Mahmoud Al-Mawas, potrivit GSP.

Al-Mawas, comparat cu Gheorghe Hagi

Decarul echipei naționale a Siriei a fost comparat cu Gheorghe Hagi la sosirea în România, însă Al-Mawas rămâne modest.

„Nu știu dacă voi ajunge vreodată la nivelul lui Hagi, dar e o mândrie imensă să fiu asemănat cu el. În primul rând, Siria n-a ajuns niciodată la un Mondial, dar acum suntem foarte aproape. Am avut un parcurs excelent în preliminarii și suntem pe drumul cel bun pentru calificarea la turneul final din Qatar. Chiar mă gândeam că ar fi fantastic un meci Siria – România”, a mai spus Al-Mawas.

The post Mahmoud Al-Mawas s-a sfătuit cu un antrenor român înainte să semneze cu FC Botoșani: „Mi-a explicat cum se joacă aici!”. Ce spune despre Marius Croitoru și despre comparația cu Gheorghe Hagi appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă