Magistrații judecă cererea de control judiciar în cazul Elenei Udrea. DNA vrea să se asigure că fostul ministru nu pleacă din țară

2 luni in urmă 4

Elena Udrea / INQUAMElena Udrea / INQUAM

Elena Udrea află astăzi dacă va avea interdicție de a călători. Procurorii DNA vor ca fosta sefă de la Turism să fie pusă sub control judiciar, după ce a fost condamnată, în primă instanță, la opt ani de închisoare în dosarul campaniei prezidențiale din 2009. În trecut, înainte de o altă sentință definitivă, Udrea s-a refugiat în Costa Rica.

VINERI, 05 MARTIE 2021, 09:19

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă Elena Udrea va fi plasată sub control judiciar. Anchetatorii vor să se asigure că Udrea nu va părăsi România din nou după condamnare.

Şedinţa este programată la ora 11:00.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.

Elena Udrea, la Realitatea PLUS: „Cum să dai o condamnare de 8 ani cu executare unei femei, unei mame? Nu mai avem un gram de umanitate”

Fostul ministru a declarat, după sentința instanței, că a avut un șoc în momentul în care a văzut că a primit o condamnare de opt ani și își pune speranța în decizia definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă