MAE recomandă cetățenilor români să părăsească imediat Afganistanul. Activitatea ambasadei la Kabul, suspendată din 2019

2 luni in urmă 35

Pe fondul deteriorării situației de securitate din Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost reevaluat și ridicat nivelul de alertă pentru acest stat și îndeamnă cetățenii români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat și să evite orice deplasare în Afganistan.

Bogdan Aurescu, declarație de presă la Ministerul Afacerilor Exerne

MAE recomandă cetățenilor români să părăsească imediat Afganistanul. Activitatea ambasadei la Kabul, suspendată din 2019

DPA Images / Bernd von Jutrczenka via Hepta

MAE avertizează că aceste evoluții de securitate se asociază cu un risc major de atentate teroriste și de confruntări armate.

MAE reamintește că activitatea Ambasadei României la Kabul a fost suspendată în anul 2019, în urma unui atentat care a avariat grav clădirea misiunii. Având în vedere lipsa unei misiuni operaționale la Kabul și faptul că Ambasada României de la Islamabad a preluat reprezentarea țării noastre în relația cu Afganistanul, capacitatea de intervenție a acestei misiuni în Afganistan este limitată, mai ales în contextul deteriorării situației de securitate din această țară.

Românii rămași în Afganistan să-și anunțe prezența în regiune

MAE recomandă ferm cetățenilor români care se deplasează în Afganistan sau care se află deja pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Islamabad şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Totodată, cetățenii români pot solicita sprijin misiunilor diplomatice ale statelor membre ale Uniunii Europene care sunt încă operaționale la Kabul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă