MAE anunță că încă 80 de cetățeni afgani au fost evacuați astăzi din Afganistan și vor veni în România

1 lună in urmă 28


Cei 80 de cetățeni afgani au fost evacuați astăzi, 5 septembrie, pe cale terestră din țara controlată de talibani și se află în prezent în Pakistan, anunță Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).


Este vorba despre colaboratori ai forțelor armate române, studenți cu burse în România și cetățeni din alte categorii vulnerabile, printre care un profesor universitar activ în domeniul drepturilor omului, un reprezentant al poliției afgane și membrii din familiile acestora.


Cu toții „au fost preluați de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad și transportați într-o locație unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România”, precizează MAE.


Ambasada României din Islamabad a emis vize și documente pentru acești cetățeni și le-a asigurat tranzitul prin Afganistan și accesul pe teritoriul statului pakistanez.


MAE mai precizează că până acum au fost evacuați 156 de cetățeni afgani. Ei se adaugă evacuării celor 49 de români care au solicitat repatrierea după ce țara a fost cucerită de talibani și altor șapte cetățeni ai unor state aliate.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă