MAE, anunț după EXPLOZIA din Torino, ce a afectat mai mulți români: Unul dintre ei este în stare GRAVĂ, la spital

2 luni in urmă 21

 Unul dintre ei este în stare GRAVĂ MAE, anunț după EXPLOZIA din Torino, ce a afectat mai mulți români: Unul dintre ei este în stare GRAVĂ

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri după-amiază că trei români au fost afectați de explozia de la Torino care a dus, marți, la prăbușirea clădirii în care locuiau. Dintre aceștia, unul este internat în spital, în stare gravă. MAE a precizat că ceilalți doi români sunt în stare bună, iar autorităţile italiene le asigură, temporar, cazare.

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 17:15

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Anunțul MAE vine după explozia puternică produsă marți în oraşul italian Torino. În urma incidentului cumplit, un copil de 4 ani şi-a pierdut viaţa, iar alte persoane, printre care și români, au fost rănite. Dezastrul a fost provocat de explozia unei butelii de gaz.

🔴 #Torino #24agosto 8:55, crollo parziale di una palazzina di due piani in strada del Bramafame: una persona estratta dai #vigilidelfuoco, squadre al lavoro per la ricerca di altri possibili dispersi [#24agosto 9:30] pic.twitter.com/GqLs3KczBO

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 24, 2021

Explozie puternică într-un bloc din Torino. Un copil de 4 ani a murit, alte 4 persoane, dintre care 2 români, grav rănite - FOTO + VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbușirea unui imobil de locuințe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informațiile obținute a reieșit faptul că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea.

MAE menționează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor, aceștia fiind asigurați de întregul sprijin consular, conform competențelor legale. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și în funcție de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Torino: +39 338 756 8134.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă