MAE a emis alertă de călătorie în Bulgaria. Țara vecină e sub cod galben de ploi și ninsoare

2 luni in urmă 1


Ministerul Afacerilor Externe avertizează că o parte însemnată a Bulgariei va fi afectată, miercuri şi joi, de căderi abundente de precipitaţii sub formă de ploi şi ninsoare, fiind emis un cod galben.


MAE recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele afectate, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă.


Pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol.


Codul este valabil după cum urmează:


pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare - în regiunile Sofia, Sofia-regiune, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Loveci, Pleven, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra, Şumen şi Dobrici; stratul de zăpadă va atinge 2-15 cm; treptat, precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare; condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării stratului de polei şi apariţiei troienelor de zăpadă;pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare - în regiunile Vidin, Montana, Vraţa şi Smolyan. Stratul de zăpadă va atinge 15-20 cm. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice apariţiei troienelor de zăpadă;pentru precipitaţii sub formă de ploaie - în regiunea Varna.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă