Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 în concursul preliminar la tir cu arcul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020

1 lună in urmă 73

Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 din 64 de sportive în concursul preliminar la tir cu arcul.

Ea va reveni în competiție pe 28 iulie și o va înfrunta pe Xiaoqing Long (China) în primul tur eliminatoriu.

Sportiva în vârstă de 18 ani participă la prima ediție a Jocurilor Olimpice.

Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 din 64 de sportive în concursul preliminar la tir cu arcul

Mădălina Amăistroaie a fost prima componentă a Team Romania care a intrat azi în competiție la Jocurile Olimpice. Pentru legitimată la CSȘ Rădăuți și CSM Suceava a fost și la prima evoluție la un asemenea nivel.

Tricolora a stat în prima jumătate a ierarhiei aproape pe întreaga durată a concursului, dar la final a încheiat pe locul 37. Ea a acumulat un punctaj de 634, după cele 72 de trageri.

Astfel, Mădălina Amăistroaie o va întâlni în primul tur eliminatoriu pe chinezoaica Xiaoqing Long, care a încheiat pe locul 28, cu un scor de 646.

Vreau să trag cât mai bine și să mă bucur de concursul olimpic, pentru că va fi cel mai important la care merg până acum și vreau să dau tot ce pot”, a declarat Mădălina Amăistroaie, înainte de a ajunge la Jocurile Olimpice.

Concursul a fost dominat de sportivele din Coreea de Sud, care au ocupat primele trei poziții. San An terminat pe locul 1 cu 680 de puncte, rezultat cu care a doborât și recordul olimpic.

The top qualifiers in the women’s #archery event at the @Tokyo2020 @Olympics. 👇👇

1️⃣ 🇰🇷 An San – 680 (OR)
2️⃣ 🇰🇷 Jang Minhee – 677
3️⃣ 🇰🇷 Kang Chae Young – 675
4️⃣ 🇲🇽 Alejandra Valencia – 674
5️⃣ 🇺🇸 Mackenzie Brown – 668#ArcheryatTokyo pic.twitter.com/ysab9lZ755

— World Archery (@worldarchery) July 23, 2021

Concursul similar masculin s-a încheiat cu trei coreeni în Top 4. Brady Ellison (Statele Unite) a „spart” dominația totală a asiaticilor, încheiind pe locul 2. În frunte s-a clasat Je Deok Kim cu un score de 688.

The post Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 în concursul preliminar la tir cu arcul din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă