Macron îi îndeamnă pe liderii lumii să „exercite presiuni la maximum” asupra lui Putin

1 săptămână in urmă 30

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 20:33

200 citiri

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat în marja Adunării Generale a ONU, la New York, că comunitatea internațional ar trebui ”să exercite presiuni la maximum” asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

”Rusia este tot mai izolată şi este tot mai mult pe cale să se angajeze într-un război ilegal şi ilegitim.”, a denunţat el.

Deciziile lui Vladimir Putin, care a anunţat o mobilizare a rezerviştilor, ”conduc la o şi mai mare izolare a Rusiei”, a subliniat şeful statului francez.

El a salutat declaraţiile Chinei şi Indiei, care au îndemnat la o oprire a Războiului rus în Ucraina.

”Nimeni nu mai înţelege deicziile Rusiei”, a subliniat Emmanuel Macron, care a adăugat că nu vrea să se angajeze într-o escaladare.

”Eu vreau ca (tot mai multe ţări) să se unească şi să îndemne la armistiţiu şi la pace”, a declarat el.

”Regret alegerea făcută (de către Putin) de a recurge la mobilizarea parţială şi de a-şi antrena ţara şi mai ales tineretul din ţară. Avem nevoie de pace. Fac apel la raţiune şi la pace. Alegerea făcută (de către Putin) este contrară direcţiei istoriei şi intereselor Rusiei şi condiuce la izolarea Rusiei în concertul naţiunilor”, a subliniat el.

Citește și:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni prelungește perioada de depunere a cererii pentru două programe de granturi

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat miercuri, 21 septembrie, că prelungește perioada de depunere a cererilor pentru două programe de granturi până luni, 26 septembrie....

Mesajul lui Klaus Iohannis, după anunțurile lui Vladimir Putin. „România reiterează apelul de a înceta imediat cu această agresiune împotriva Ucrainei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 21 septembrie, că România condamnă ferm anunţul preşedintelui Putin privind următorii paşi ai Rusiei care continuă escaladarea războiului...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă