"M-am gândit că sunt aproape de final!" Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis

2 săptămâni in urmă 13

  • La Liga: Villarreal - Levante, luni, 20:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Cadiz - Sevilla, luni, 22:15, Digi Sport 1

Simona Halep: "M-am gândit că sunt aproape de final"

Sportiva din Constanța va juca în primul tur împotriva unei sportive venite din calificări. Dacă se va califica, fostul lider mondial va evolua în runda a doua cu câştigătoarea meciului dintre Gabriela Ruse (87 WTA) şi sportiva australiană Arina Rodionova (152 WTA).

Într-un interviu acordat WTA Insider, Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis. Sportiva a afirmat că simte că mai are câțiva ani de jucat, în ciuda faptului că i-a trecut prin cap, la un moment dat, că este aproape de finalul cariereri.

"M-am gândit că sunt aproape de final, dar, sincer, după acest pre-sezon şi cum mă simt acum la acest turneu, simt că mai am câţiva ani de jucat. Soţul meu mă sprijină în această direcţie, dar şi familia mea. Echipa mea spune că sunt încă suficient de bună ca să concurez, aşa că încă nu mă gândesc la retragere. Vreau doar să mă bucur şi să dau tot ce am mai bun pentru că ştiu că există o altă şansă.", a afirmat Simona Halep.

Întrebată ce o motivează în acest punct al carierei, sportiva noastră a răspuns: "Să văd cât de bună pot fi încă, să văd cât de mult mai pot câştiga. Sunt motivată să fac tot ce pot în fiecare zi. Încă îmi place tenisul şi competiţia. Încă vreau din ce în ce mai mult de la mine. Am o echipă bună, am oameni drăguţi în jur. Aceasta este motivaţia mea. Nu am un singur lucru ca motivaţie, cum ar fi un turneu sau un rezultat".

Simona Halep a ieșit din ”topul bogaților” din tenis

Simona Halep era o prezență constantă în topul jucătorilor de tenis cu cele mai mari încasări anuale, însă a dispărut din clasamentul pe 2021.

În ultimele 12 luni, sportiva din România a câștigat ”doar” 904.000 de dolari din tenis, plus aproximativ 4 milioane de dolari din contractele de sponsorizare și nu a mai prins Top 10 alcătuit de Forbes.

Liderul ierarhiei este Roger Federer, care a câștigat 90.6 milioane de dolari în 2021. Din suma totală, 90 de milioane de euro au fost doar din contracte de sponsorizare!

Locul doi îi aparține lui Naomi Osaka, cu 60.1 milioane de dolari câștigați în 2021, 5.1 milioane din tenis și 55 de milioane din contracte de sponsorizare.

Podiumul este încheiat de Serena Williams, cu încasări de 41.8 milioane de dolari, dintre care doar 1.8 milioane din tenis.

Pe locul patru este Novak Djokovic, 38 de milioane de dolari, pe cinci se clasează Rafael Nadal, cu 27 de milioane de dolari, Kei Nishikori este pe șase, cu 26 de milioane de dolari câștigați în 2021, pe șapte este Daniil Medvedev, cu 13.9 milioane de dolari, pe locul opt este Dominic Thiem, cu 8.9 milioane de dolari, locul nouă îi aparține lui Stefanos Tsitsipas, cu 8.1 milioane de dolari, iar clasamentul este încheiat de liderul ierarhiei mondiale feminine, Ashleigh Barty, care a câștigat în 2021 5.8 milioane de dolari.

Etichete: simona halep , melbourne , toni iuruc , melbourne summer set 1

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă