„M-a inspirat în drumul către marea performanță” » Ministrul Eduard Novak, mesaj emoționant la moartea „modelului” Ivan Patzaichin

1 lună in urmă 30

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 12:25 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 12:36

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a oferit o reacție emoționantă pe contul său de Facebook, în ziua în care România a rămas pentru totdeauna fără Ivan Patzaichin.

La rândul său sportiv, Eduard Novak îi aduce un ultim omagiu lui Patzaichin, descriindu-l pe „Amiral” drept „modelul său în drumul către marea performanță”.

„Unul dintre idolii mei, ca sportiv și om, care mi-a fost model și m-a inspirat în drumul către marea performanță, nu mai este de azi printre noi. 

Sunt nespus de trist. Ivan Patzaichin m-a motivat în întreaga mea carieră prin exemplul său de perseverență și modestie. Lumea va fi mai săracă fără el, iar noi toți, mai singuri. Rămas bun, Ivan Patzaichin! Te vom purta mereu în suflete și în amintire. Condoleanțe familiei!”, a scris ministrul Eduard Novak pe Facebook. 

„M-a inspirat în drumul către marea performanță” » Ministrul Eduard Novak, mesaj emoționant la moartea „modelului” Ivan Patzaichin

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

„Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

În 2020, Ivan Patzaichin a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, legendarul canoist vorvind despre regretele carierei sale: 

„Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralulaui”

În noiembrie 2019, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ivan Patzaichin o ediție anivesară, din care n-au lipsit imagini de colecție din viața și cariera fostului mare sportiv.

VIDEO Ivan Patzaichin, lecție de ambiție: „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Toma Simionov, în lacrimi după pierderea lui Ivan Patzaichin: „Nu am mai avut aer, deși eram în curte. M-am așezat și am început să plâng. Fratele meu a murit!”

Playtech: IREAL! Descoperirea care poate salva omenirea de covid! Antidotul șoc pe care l-au găsit specialiștii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă