Lupul de pe Wall Street vede Bitcoin undeva la 100.000 de dolari. Cunoscutul broker si-a schimbat radical viziunea

3 săptămâni in urmă 3

Cunoscutul autor si fost broker Jordan Belfort, poreclit Lupul de pe Wall Street, si-a schimbat radical viziunea despre Bitcoin, afirmand despre principala criptomoneda din piata ca va ajunge la 100.000 de dolari.

Potrivit unui interviu pe care acesta l-a acordat pentru revista Fortune, in care vorbeste si despre cresterea actiunilor GameStop alimentata de "armata maimutelor" de pe Reddit, Belford a comparat criptomoneda cu actiunile.

Diluarea actiunilor

Astfel ca, spre deosebire de actiuni, Bitcoin are un numar fix de unitati (n.r. - 21 de milioane), iar acest lucru este vazut ca un mare avantaj, spre deosebire de actiuni, unde o companie daca vede ca pretul este prea mare poate printa actiuni, metoda prin care dilueaza valoarea companiei.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Si daca in cazul actiunilor, se dilueaza valoarea companiei, nu acelasi lucru se poate spune si despre Bitcoin pentru ca, asa cum spuneam mai sus, Bitcoin nu are disponibile decat 21 de milioane de unitati, iar ultima criptomoneda ce va fi minata, va fi "scoasa" la lumina in 2140.

In conditiile in care oferta este limitata (pana in momentul de fata fiind minate peste 18 milioane de Bitcoin) diluarea criptomonedei nu este posibila. Mai mult, pentru a controla inflatia de Bitcoin, o data la fiecare 4 ani se injumatateste cantitatea de Bitcoin care poate fi minata.


"Oferta limitata"

Procesul de extragere a Bitcoinului recompenseaza minerii cu o bucata de Bitcoin dupa verificarea cu succes a unui bloc. Acest proces se adapteaza in timp. Cand s-a lansat prima data Bitcoin, recompensa a fost de 50 de Bitcoin. In 2012, s-a redus la jumatate la 25 Bitcoin. In 2016, s-a redus la jumatate la 12,5 Bitcoin. Incepand cu februarie 2021, minerii castiga 6,25 bitcoin pentru fiecare bloc nou extras - egal cu aproximativ 350.000 dolari (in prezent).

Acest lucru reduce efectiv rata inflatiei Bitcoin in jumatate la fiecare patru ani.

Cand a fost intrebat de ce si-a schimbat viziunea legat de Bitcoin, de la a paria impotriva lui la a merge pe cresterea valorii, Belford a punctat faptul ca numarul fix al unitatilor este critic in acest demers.

In 2018, cand pretul Bitcoin a scazut dramatic de la nivelul record de 20.000 de dolari, Belford afirma ca Bitcoin este o escrocherie. Lupul de pe Wall Street spunea ca "tot ce tine de Bitcoin este o prostie, iar copiii care investesc in criptomoneda au fost spalati pe creier". Acesta mai afirma ca totul se va evapora ca un miraj.

Brokerul a petrecut un an si 10 luni in inchisoare pentru ca derula escrocherii de tip "pump and dumb" care i-a facut pe investitori sa piarda 200 de milioane de dolari. Apoi a scris cartea "Lupul de pe Wall Street" care s-a materializat intr-un film in 2013.

CITESTE SI:FOTO VIDEO Cat de pustii sunt celebrele partii de schi din Alpi. Turistii au fost interzisi, in ciuda protestelor vehementePerformanta actorilor de la Bulandra: 6.000 de spectatori platitori la teatru online. Marius Manole: "Am umplut 20 de sali odata"Senatul a abrogat prevederea privind iesirea anticipata la pensie a magistratilor, la 45 de ani si dupa o vechime de 20 de aniRazboiul comercial dintre UE, SUA si Marea Britanie. Cum au pierdut europenii milioane de doze de vaccin anti-Covid-19Mesajul sfasietor al handbalistei Crina Pintea: "Si-au batut joc de noi pentru ca suntem mici. M-am saturat". Romanca a plans pe teren
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă