Luptătoarea Alina Vuc se pregătește pentru Mondiale și Europene! „Teama cea mare e să nu ne viziteze vreun urs la alergare” | SPECIAL

1 săptămână in urmă 16

O lună. Atât durează cantonamentul montan al luptătoarei Alin Vuc, care în aceste zile se pregătește în Poiana Brașov.

Alina Vuc, vicecampioană mondială şi vicecampioană europeană, a părăsit încă din optimi turneul olimpic feminin de lupte libere de la Tokyo desfășurat în 2021, la categoria 50 kg,

Alina Vuc are în palmares două medalii de argint la Mondiale (2017, 2019), una de bronz (2018) şi alta de bronz (2017) la Europene. La Rio 2016, ea s-a clasat pe locul 18.

Luptătoarea Alina Vuc se pregătește pentru Mondiale și Europene! „Teama cea mare e să nu ne viziteze vreun urs la alergare” | SPECIAL

România a participat cu cinci luptători la JO de la Tokyo, Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg) la lupte greco-romane, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg).

„Sunt cazată alături de celelalte fete la Hotelul Olimpic. Este deja unul dintre locurile de cantonament cu care m-am obișnuit de multă vreme. În sală atunci când lucrez partea tehnică am câteva fete cu care mă antrenez în fiecare zi.

Trag tare acum pentru că vor începe competițiile, unde vreau să fiu în cea mai bună formă. Am rămas tot la categoria mea de greutate, deoarece la această categorie mă simt cel mai bine”, a declarat Alina Vuc pentru Prosport.

În acest an, cea mai valoroasă luptătoare a României se va lupta pentru o medalie atât la Europene cât și la Mondiale.

„Avem Europenele la Budapesta și Mondialele la Belgrad. Vreau să-mi iau revanșa pentru nereușita de anul trecut de la Jocurile Olimpice și să am o evoluție cât mai bună.

Cel mai important e să fiu sănătoasă, sa nu am accidentări. Dacă sunt bine cu sănătatea, mă pot gândi și la performanțe”, a explicat Alina.

Atenție, vine ursul! Frica mare

Pentru nimeni nu reprezintă o joacă înmulțirea urșilor. Atenția este sporită și pentru fetele din lotul de lupte atunci când ies la alergare.

„Îmi este un pic teamă să nu apară de pe undeva. La Piatră Arsă, cu doar câteva minute înainte de a ieși la alergare, ne-au spus cei de la cabană ca venise ursoaica împreună cu puii, chiar în fața ușii de la întrare.

Sper să nu avem vreo surpriză neplăcută la Poiană, să ne întâlnim cu un urs, atunci când facem alergarea”, a încheiat zâmbind Alina.

The post Luptătoarea Alina Vuc se pregătește pentru Mondiale și Europene! „Teama cea mare e să nu ne viziteze vreun urs la alergare” | SPECIAL appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă