Lupta pentru accesul în play-off-ul Ligii a 2-a e una fără precedent » Craiova, Mioveni și Csikszereda, marile favorite!

1 lună in urmă 2

Articol de , , - Publicat vineri, 26 martie 2021, 17:35 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 17:36

Se bat 11 echipe pe doar 6 locuri  •  Nu mai puțin de 8 formații sunt exclusiv la mâna lor, însă avantajate sunt cele cu adversare modeste: Craiova joacă la Reșița, Mioveni cu Aerostar, iar Csikszereda primește vizita Slatinei

Liga 2 propune o bătălie teribilă pentru accesul în play-off. Ultima etapă, cu toate jocurile echipelor implicate desfășurate în aceeași zi și la aceeași oră, duminică, de la 15:00, oferă șanse teoretice la cele 6 poziții pentru primele 11 clasate! Acestea sunt despărțite de numai 4 puncte și orice scenariu este posibil. Tocmai pentru că aceste calcule sunt extrem de complicate, GSP face un preview pentru această ultimă rundă. Și sunt, în primul rând, câteva concluzii:

Chiar dacă doar primele 6 vor ajunge în play-off, sunt nu mai puțin de 8 echipe care stau exclusiv la mâna propriilor rezultate. Această situație e posibilă deoarece în două confruntări sunt implicate echipe de pe primele 11 locuri.
Echipele care depind doar de eleEchipele care stau la mâna rezultatelor
CraiovaFarul
Viitorul Tg. JiuU Cluj
ASU PoliPetrolul
Dunărea Călărași 
Metaloglobus 
Mioveni 
Rapid 
Csikszereda 
Există 3 echipe care nu sunt nevoite să învingă pentru a merge sigur în play-off, fiindu-le suficient un rezultat de egalitate: Craiova, Viitorul Tg. Jiu și ASU Poli.Inclusiv liderul actual, Craiova, ar putea să rateze play-off-ul, dar e nevoie să fie întrunite o mulțime de condiții: oltenii să piardă meciul de la Reșița, Tg. Jiu și Timișoara să nu fie învinse, Mioveni să câștige, partida Metaloglobus - Rapid să nu se termine la egalitate și U Cluj să învingă Petrolul.Chiar și Petrolul ar putea ajunge între primele 6, dar tot într-un scenariu greu de realizat: să câștige la Cluj, meciul Rapid - Metaloglobus se termină egal, Mioveni pierde acasă, iar Csikszereda e și ea învinsă!Există chiar și o variantă fantezistă în care nu mai puțin de 6 echipe ar putea termina cu 32 de puncte: Craiova, Viitorul Tg. Jiu, Farul, Timișoara, Csikszereda și U Cluj, caz în care, dacă, de exemplu, Mioveni și Rapid ar câștiga, atunci doar jumătate dintre acestea 6 ar avea acces în play-off, iar departajarea s-ar realiza printr-un miniclasament realizat exclusiv pe baza meciurilor dintre aceste formații. Și ierarhia ar arăta așa: Csikszereda 11 p, Timișoara 10, Farul 7, iar perdante ar fi Craiova 6, Cluj 6 și Viitorul 1.

IMPORTANT: Deși nu s-a jucat tur-retur, primul criteriu de departajare în cazul în care două sau mai multe formații sunt la egalitate de puncte va fi cel al meciurilor directe, iar al doilea e cel al golaverajului general.

De ce e Csikszereda sigură de play-off dacă va învinge

Chiar dacă e pe locul 9, cu același punctaj ca al Universității Cluj, Csikszereda trebuie doar să-și câștige meciul pentru a fi între primele 6. Toate combinațiile posibile nu o pot scoate din play-off în cazul în care își va adjudeca cele 3 puncte cu Slatina!

Avantajul formației din Miercurea Ciuc e că stă mai bine la meciurile directe cu Farul (2-0) și U Cluj (2-1), iar cu Viitorul a remizat, dar îi e superioară la golaverajul general. Stă mai rău decât Dunărea Călărași, numai că dacă va fi la egalitate de puncte (32) cu această formație, atunci clasamentul se va face în 3, fiindcă și Farul are 32 și ea a terminat deja meciurile, iar în această situație, tot Csikszereda ar fi prima datorită golaverajului general! Spre deosebire de Csikszereda, U Cluj stă rău la directe cu Farul (0-3 la "masa verde") și Csikszereda (1-2).

U Craiova 1948 95%

AVANTAJE
- îi e suficient și un egal
- are parte de un adversar relativ modest: Reșița are un singur punct câștigat în 2021, golaveraj 2-12
- se poate califica în play-off chiar și cu o înfrângere 

DEZAVANTAJE
- e într-o formă proastă: în 2021 are doar 2 puncte din 12 și a marcat un singur gol

CS Mioveni 90% 

AVANTAJE
- are parte de cel mai accesibil adversar, Aerostar Bacău, penultima în clasament
- e într-o formă foarte bună: în 2021 a luat 10 din 12 puncte și a câștigat în deplasare cu Craiova și Petrolul 

DEZAVANTAJE
- are un singur succes acasă în acest campionat: 1-0 cu Reșița, în rest 3 remize și 3 înfrângeri

Csikszereda 85%

AVANTAJ
- va juca acasă împotriva unei echipe modeste, Slatina, care are doar 2 puncte în ultimele 7 etape 

DEZAVANTAJ
- pe teren propriu n-a avut un parcurs foarte bun, a câștigat doar jumătate dintre meciuri

ASU Poli 80%

AVANTAJE
- îi ajunge și o remiză pentru a fi sigur în play-off
- a fost aproape imbatabilă în deplasare: o singură înfrângere 

DEZAVANTAJ 
- întâlnește o echipă, Chiajna, care n-a primit gol în cele 4 meciuri din acest an

Viitorul Tg. Jiu 65%

AVANTAJE
- îi e suficient un rezultat de egalitate pentru a nu sta la mâna altor echipe
- are 5 victorii în cele 7 meciuri disputate în deplasare în acest sezon
- echipa e într-un moment foarte bun, e calificată în semifinalele Cupei României

DEZAVANTAJE
- întâlnește o echipă care e și ea candidată pentru un loc în play-off, Călărași, și care a pierdut un singur meci acasă în actualul sezon

Rapid 50%

AVANTAJ
- are un moral bun după succesul categoric din ultima etapă, 4-0 cu Călărași

DEZAVANTAJ
- joacă împotriva unei echipe care își dorește și ea să ajungă în play-off

Metaloglobus 50%

AVANTAJ
- acasă e o echipă foarte bună: e pe locul 3 în ierarhia jocurilor de pe teren propriu, cu peste două treimi din puncte câștigate

DEZAVANTAJ
- trebuie să bată o formație care îi e rivală pentru play-off

Dunărea Călărași 35%

AVANTAJ
- stă doar la mâna ei, dar trebuie să câștige

DEZAVANTAJE
- întâlnește o echipă foarte bună în deplasare
- are probleme de lot, din cauza infectării cu coronavirus din ultima perioadă
- nu s-a mai impus acasă din noiembrie

Farul 10% 

AVANTAJE
-

DEZAVANTAJE
- e singura echipă care nu joacă în ultima etapă
- are nevoie de o conjunctură favorabilă, una dintre condiții fiind ca Rapid - Metaloglobus să se termine remiză

U Cluj 5%

AVANTAJE
-

DEZAVANTAJE
- nu stă la mâna ei nici chiar dacă va câștiga
- are nevoie de un concurs de împrejurări: să o bată pe Petrolul, să fie remiză la Rapid - Metaloglobus, iar una dintre Mioveni și Csikszereda să nu câștige

Petrolul 5%

AVANTAJE
-

DEZAVANTAJE
- doar în următoarele condiții prinde play-off-ul: să câștige la Cluj, meciul Rapid - Metaloglobus se termină egal, Mioveni pierde acasă, iar Csikszereda e și ea învinsă.

Cum va fi în play-off

Punctele nu se vor înjumătăți, cum se întâmplă la Liga 1 Vor fi 10 etape, fiecare se va întâlni cu fiecare, tur-returPrimul criteriu de departajare la final vor fi meciurile directe din play-off Promovează primele două clasate Ocupantele locurilor 3 și 4 vor susține baraj, tur-retur, cu locurile 14 și 13 din Liga 1

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Mirel Rădoi, după thriller-ul cu Macedonia de Nord: „Ca la Middlesbrough. Chiricheș nu reușea să îi trezească” + Cine l-a dat pe spate: „Nu am văzut așa jucător”

Viorel Moldovan avertizează: „Nu vreau să mă gândesc la Germania, cu ruleta asta rusească!” + un remarcat: „A adus puțină nebunie în joc”

Playtech: Aurel Pădureanu, apel DISPERAT către Gabi Firea și Becali, după moartea Corneliei Catanga. Ce ajutor vrea artistul să le ceară


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă