Lupta aprinsa pentru constructia ultimului lot din Autostrada Transilvania. Contract de jumatate de miliard de lei

1 lună in urmă 1

Patru oferte au fost depuse pana la termenului limita de luni, 15 martie, pentru proiectarea si executia a 26,35 de kilometri din Autostrada Transilvania, Sectiunea 3C Suplacu de Barcau - Bors si Subsectiunea 3C1 Suplacu de Barcau - Chiribis.

Valoarea estimata a contractului este de 503.687.042 lei fara TVA, iar perioada de executie a lucrarilor este de 18 de luni.

Tronsonul de 26,35 de km ar urma sa cuprinda trei viaducte, opt pasaje si opt poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 1.650 de metri, peste un lac de acumulare la km 6+655.60.

Ofertantii sunt asocieri si firme din Romania, Italia, Spania si Turcia.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Pana la termenul limita au depus oferte urmatorii agenti economici:

1. ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU (LIDER DE ASOCIERE) - VAHOSTAV - SK A.S.

2. ASOCIEREA DRUM ASFALT S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE) - TRAMECO S.A. - OPR ASFALT S.R.L. - OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS S.A. - CITADINA 98 S.A. - LEMACONS S.R.L.

3. ASOCIEREA RIZZANI DE ECCHER SPA ITALY - ARTERA BLUE S.R.L.

4. ERG INSAAT TICARET VE SANAYI A.S

In lungime de 26,35 kilometri, lotul Suplacu de Barcau - Chiribis reprezinta ultimul tronson ce mai trebuia licitat din Autostrada Transilvania, intre Tg Mures si Bors.

Acest lot a mai avut in trecut constructori precum americanii de la Bechtel si spaniolii de la Corsan, insa contractele cu acestia au fost reziliate. De asemenea, a mai fost castigat de Constructii Sibiu, insa contractul nu a mai fost semnat iar licitatia a fost anulata.

Amintim ca lotul Biharia - Bors de la granita, construit de oradenii de la Trameco, a fost dat in trafic anul trecut. Lotul Chiribis - Biharia este contractat tot cu oradenii de la Trameco, din grupul Selina.

De asemenea, in septembrie a fost semnat contractul pentru lotul Nusfalau - Suplacu de Barcau cu turcii de la Nurol Insaat.

In octombrie, a fost scos la licitatie tronsonul de 41 de km Poarta Salajului - Zalau - Nusfalau, care include si Tunelul Meses.

Tot anul acesta, tronsoanele Nadaselu - Mihaiesti - Zimbor - Poarta Salajului au fost contractate cu firmele lui Dorinel Umbrarescu.

Lotul Gilau - Nadaselu, construit tot de Umbrarescu, se afla in trafic, precum si tronsonul de la Campia Turzii la Gilau, realizat de americanii de la Bechtel.

De asemenea, din cele cinci loturi cuprinse intre Campia Turzii si Targu Mures, loturile Iernut - Chetani (Astaldi), Ogra - Iernut (Geiger) si Ungheni - Ogra (Strabag) au fost date in trafic. Au mai ramas de finalizat loturile de la capete, respectiv Chetani - Campia Turzii (Straco) si Targu Mures - Ungheni (Strabag).

Asadar, avand toate tronsoanele in licitatie, contractate, in constructie sau deja in trafic, ramane de vazut in cati ani se va putea circula continuu pe autostrada de la Targu Mures pana la granita cu Ungaria.

Citeste si:

Drama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TVClotilde Armand a castigat definitiv procesul cu Romprest. Culisele din instanta ale "razboiului gunoaielor" din Sectorul 1Unde mai gasiti locuri libere in tara pentru programarea la vaccinarea anti-Covid. In Bucuresti si 17 judete, niciun loc disponibilMasura drastica a lui Emil Boc: primarul Clujului vrea sa interzica total montarea centralelor de apartament in oras. Motivele invocate de edilDeclaratie controversata a Avocatului Poporului, Renate Weber, la Antena 3: "Vaccinarea anti-Covid este o impunere"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă