Lui Novak Djokovic i-a fost anulată viza în Australia, a doua oară - Sportivul ar putea fi expulzat și i se va interzice trei ani intrarea în țară

5 zile in urmă 9

Novak Djokovic Novak Djokovic

Decizia a fost luată de ministrul Imigrației, Alex Hawke, în baza unei prerogative excepționale conferite acestuia de legislația acestei țări.

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 09:08

Astăzi, mi-am exercitat puterea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația de a anula viza deținută de dl Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, considerând că este în interesul public să fac acest lucru. Am luat în considerare cu atenție informațiile furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, de Forța de Frontieră Australiană și de dl Djokovic. Guvernul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia COVID-19″, se arată în comunicare publicată de ministrul Imigrației.

Acest tip de expulzare implică interdicția de a mai intra timp de trei ani pe teritoriul Australiei. Deși legea nu prevede că ministrul trebuie să își justifice în vreun fel decizia, autoritățile australiene au pregătit cu atenție dosarul împotriva lui Novak Djokovic, după ce au pierdut în fața instanței, luni, anularea vizei de intrare pentru acestea, scrie realitateasportiva.net.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Ce părere ai despre acest articol?

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă