Ludovic Orban: „Vrem un PNRR care să ajute România cât mai mult în redresarea economică”

1 lună in urmă 1

Ludovic Orban/sursa foto: INQUAMLudovic Orban/sursa foto: INQUAM

Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut mai multe precizări referitoare la viitorul congres al liberalilor, dar și la Planul Național de Redresare și Reziliență. Președintele Camerei Deputaților a afirmat, într-o conferință de presă, că data congresului PNL depinde de evoluția crizei sanitare din România.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 12:45

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Ludovic Orban: „Obiectivul principal este să folosim cât mai eficient cele 30 de miliarde pentru investiții și reforme în domeniul infrastructurii, mediului, digitalizării, educației, în domeniul irigațiilor, în domeniul energiilor verzi. Negocierile vor continuă și suntem optimiști că România va pune pe masa Comisiei Europene un PNRR (Plan Național de Redresare și Reziliență, n.r.) care să ajute România cât mai mult în redresarea economică, dar și la creșterea calității vieții românilor.”

Președintele Camerei Deputaților a făcut precizări și referitoare la viitorul congres al Partidului Național Liberal. Orban spune că acesta se va desfășura în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban: „Nu am avut discuții legate de congres. În funcție de pandemie, vom stabili pașii pentru congres, inclusiv data congresului. Deocamdată așteptăm să vedem cum evoluează pandemia. În cadrul biroului politic sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. (...) Premierul face numiri de secretari de stat în fiecare zi, probabil că premierul face verificări asupra persoanelor ce urmează a fi numite. Am încredere că premierul va finaliza procedura de numire a persoanelor în funcțiile publice. Până la urmă, îi va numi în funcții publice pe cei care beneficiază de încrederea partidului. Sunt diferite situații. Dacă va uitați, în ultima perioada, au fost făcute astfel de numiri în fiecare zi.”  

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă