Ludovic Orban va încerca să împiedice alianța cu PSD și se duce la ședința PNL: „Este catastrofală negocierea! Premierul nu este premier”

1 săptămână in urmă 34

Orban merge la ședința PNL / Inquam Photos - George Călin Orban merge la ședința PNL / Inquam Photos - George Călin

Ludovic Orban este de părere că PNL negociază catastrofal cu PSD și va merge luni la ședința partidului pentru a încerca, din nou, să oprească alierea cu social-democrații.

DUMINICĂ, 21 NOIEMBRIE 2021, 23:19

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„Eu merg mâine să votez împotriva acestei guvernări şi o să le cer din nou, o să le spun public că încă nu este târziu să refacem coaliţia de centru dreapta, să facem ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să nu aducem PSD-ul la putere din nou”, a spus fostul lider PNL, la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban a afirmat că, în 2020, când a negociat cu USR formarea Guvernului, cei de la USR au cerut paritate. „Am încheiat negocierile cu 9 ministere pentru PNL şi 6 ministere pentru USR-PLUS”, a spus el, amintind de condiţionalităţile din partea preşedintelui privind anumite ministere.

„Este catastrofală negocierea, vă spun din capul locul, pentru că premierul nu este premier, el va fi la mâna PSD şi în ceea ce priveşte funcţionarea Secretariarului General, care este cel care controlează tot circuitul de avizare, are în subordine Transelectrica, Transgaz, Agentia de Rezerve ale statului. Toate structurile vor fi sub comandă pesedistă”.

PNL se va reuni, luni, în Biroul Politic Naţional, pentru a valida negocierile pentru guvernarea cu PSD şi premierul cu care vor merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă