Ludovic Orban spune că are ”ca obiectiv încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen”

4 săptămâni in urmă 25

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, la România TV, că președintele Klaus Iohannis merită ”fără discuție” să fie suspendat din funcție pentru că ”a acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor (…) în care ataca PSD de dimineaţă până seara”. Orban spune că are ca obiectiv ”încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen”, însă admite că în acest moment, demersul nu este realist, relatează News.ro.

„Eu am ca obiectiv încheierea mandatului domnului Iohannis înainte de termen. Nu vreau să câştig capital electoral susţinând această campanie. Sunt un om realist, susţin acele demersuri care au şanse de a fi finalizate, pentru că, dacă te lansezi într-un demers în care ştii foarte clar să nu ai absolut niciun fel de şansă, înseamnă că demersul respectiv nu l-ai evaluat corect şi că o faci aşa, mai mult aşa, să câştigi simpatie”, a declarat fostul prim-ministru, adăugând că în acest moment nu există numărul de parlamentari de care ar fi nevoie pentru a iniția suspendarea președintelui.

La întrebarea dacă Iohannis ar merita să fie suspendat și demis, Orban a răspuns că ”fără discuţie, pentru că el, practic, a încălcat mandatul care i-a fost dat de oamenii care l-au votat”.

Klaus Iohannis acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor pe care le-a dat şi în campania prezidenţială şi în campania parlamentară în care ataca PSD de dimineaţă până seara, şi până la urmă a impus formarea unui guvern PNL-PSD.

Ludovic Orban:

Cel de-al doilea mandat de președinte al lui Klaus Iohannis se încheie în 2024.

Ludovic Orban a anunțat pe 22 noiembrie că demisionează din PNL după după şedinţa conducerii liberale în care s-a validat guvernarea alături de PSD. Orban era membru PNL din 1990.

Luni, 20 decembrie, Ludovic Orban a înregistrat la Tribunalul București noua sa formațiune, care se numește „Forța Dreptei”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă