Ludovic Orban: Sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord și în privința unui posibil calendar pentru învestirea guvernului

2 luni in urmă 1

Liderul PNL, Ludovic Orban, a plecat pentru scurt timp din cadrul negocierilor pentru formarea noului guvernu de coaliție, pentru a-și prelua mandatul de deputat, de la Palatul Parlamentului. Orban a subliniat că speră ca la finalul acestei zile să se stabiliească și calendarul de învestire a noului Guvern.

Chestionat despre modul în care evoluează negocirerile cu liderii partidelor de coaliție, președintele PNL, Ludovic Orban, a informat că s-au făcut progrese importante în privința proiectului de guvernare și că au mai rămas doar unele puncte de armonizat. „Cum vom finaliza discuțiile, ieșim să prezentăm programul. Propunerea noastră a PNL este să se păstreze un sistem obiectiv când se pune problema creșterii salariului mediu, a majorării pensiilor (…)”, a comentat Orban.

Pactul de coaliție, programul de guvernare, acordul de funcționare și arhitectura instituțională pe care va miza noul guvern, compun strategia comună asupra căreia PNL-USR PLUS- UDMR trebuie să ajungă la un consens, a comentat Orban

„Când  vom avea negocierile finalizate pentru toate aceste puncte, voi convoca Biroul Politic Național al PNL pentru validare și pentru a desemna miniștrii. Apoi, în privința investirii Guvernului, președintele Iohannis va decide după ce va vedea constituit parlmentul. Eu sper ca la finalul zilei să ajungem la un acord și în privința unui posibil calendar pentru învestirea guvernului”, a comentat Orban.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă