Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia PNL. Ce promisiuni a făcut liberalilor

1 lună in urmă 19


Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a depus joi, 19 august, moțiunea prin care candidează la un nou mandat la șefia PNL. Într-un document de 40 de pagini, intitulat „Partidul Național Liberal Forța Dreptei”, Orban a propus măsuri precum taxe mici, responsabilitate bugetară, digitalizarea completă a partidului şi principii precum transparenţă, competenţă și integritate.


UPDATE joi, 19 august, ora 17.00: „Taxe mici, responsabilitate bugetară și libertate economică” sunt câteva dintre propunerile conținute în moţiunea cu care Ludovic Orban își dorește un nou mandat de preşedinte al PNL la alegerile din 25 septembrie, la care se va duela cu premierul Florin Cîțu.


Totodată, „restaurarea Legilor justiției în forma anterioară perioadei 2017- 2019 de guvernare PSD”, „descentralizarea sistemului de achiziții pentru investițiile locale” și „simplificarea masivă a aparatului administrativ prin reducerea numărului de minister” sunt alte măsuri propuse de Ludovic Orban în documentul de 40 de pagini, intitulat „Partidul Național Liberal Forța Dreptei”.


Nu pot candida pentru ocuparea unei funcții publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese și/sau în alte situații care le fac incompatibile cu funcția respectivă.

Extras din moțiunea lui Ludovic Orban pentru congresul PNL din 25 septembrie:


Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, că va depune mâine, 19 august, moțiunea prin care candidează la un nou mandat la șefia partidului.


Ludovic Orban a precizat și motivele pentru care candidează. „Candidez pentru că simt, ca liberal de 30 de ani, că este calea prin care putem menține și consolida Partidul Național Liberal ca principală forță politică în România”, a scris Ludovic Orban.


„Candidez și pentru că știu că dacă Partidul Național Liberal nu va performa în continuare, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra fiecărui român în parte, așa cum s-a întâmplat în 2016. Momentul 2024 va fi unul capital, pentru că rezultatele bune ale Partidului Național Liberal vor influența în bine soarta României, dar o dezamăgire din partea PNL va marca puternic parcursul țării noastre”, a adăugat liderul liberal.


„Îi îndemn pe colegii mei să analizeze foarte serios candidaturile pentru Congresul din 25 septembrie și să decidă liber, în funcție de propriul discernământ, viitorul partidului. Fiecare delegat poartă responsabilitatea votului pe care îl va acorda, care reprezintă în mod fundamental un act de încredere, dar și o delegare a puterii către cel care va conduce partidul”, a mai transmis Ludovic Orban.Ludovic Orban a anunţat că este de acord să îi acorde o derogare premierului Florin Cîțu, pentru ca acesta să poată candida împotriva lui la alegerile pentru șefia PNL din 25 septembrie, deși premierul nu are 5 ani vechime în partid.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă