Ludovic Orban: Se poartă discuţii pentru flexibilizarea măsurilor de restricţie

1 lună in urmă 7


Întrebat dacă în privinţa restricţiilor în contextul pandemiei se schimbă ceva până la Paşte, președintele PNL Ludovic Orban a răspuns că „există întotdeauna discuţii pe tema aceasta”, fără să ofere detalii.


„A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile. Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, a măsurilor, flexibilizarea măsurilor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.


Președintele PNL, care este și președintele Camerei Deputaților, a adăugat că a fost vorba despre o „nemulţumire exprimată de un coleg privind reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare, care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare, adică în centrele de vârstnici, în centrele de persoane cu dizabilităţi, în zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară. Asta este!”.


Guvernul a decis miercuri, 10 martie, prelungirea stării de alertă cu noi restricții, după propunerile venite de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Printre noile măsuri, care au intrat în vigoare din 14 martie, se numără și restricționarea deplasării în afara locuinței în intervalul orar 22.00-5.00.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă